Proiect de peste trei milioane de euro la Centrul Diecezan Caritas Iaşi

vineri, 16 februarie 2018, 11:00
1 MIN
 Proiect de peste trei milioane de euro la Centrul Diecezan Caritas Iaşi

Centrul Diecezan Caritas Iaşi a demarat un proiect european intitulat ACCES – Antreprenoriat, Consiliere şi Consultanţă pentru o Economie Sustenabilă, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman, cu valoarea totală de aproximativ 3,1 milioane de euro. 

„Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creşterea gradului de ocupare pentru 120 de persoane din cele şase judeţe aferente Regiunii de Nord-Est, prin susţinerea înfiinţării a 60 de întreprinderi cu profil non-agricol, în mediul urban, precum şi îmbunătăţirea competenţelor antreprenoriale pentru 360 de persoane“, au precizat reprezentanţii Caritas. Conform contractului, valoarea totală a proiectului este de aproximativ 14,311 milioane de lei, din care aproape 12,164 reprezintă valoare nerambursabilă UE şi 2,146 – valoare nerambursabilă din bugetul naţional. Proiectul se va încheia pe 15 ianuarie 2021, şi există deja o serie de rezultate pe care Caritas s-a angajat să le obţină.

Printre acestea se numără şi realizarea unui plan general de management şi a unei metodologii de implementare a activităţilor. Un comitet de monitorizare va exista în permanenţă, alături de o metodologie de selecţie a planurilor de afaceri, şi va fi propus un pachet de insturmente de implementare şi monitorizare a afacerilor susţinute în cadrul proicetului. Cei de la Centrul Diecezan Caritas şi-au propus să aibă 18 întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, 360 de beneficiari informaţi, selectaţi şi sprijiniţi în vederea realizării unui plan de afaceri care va intra în concurs pentru finanţare. 

 

 

Comentarii