Propunerea lui Bill Gates de a se consuma doar carne de vită sintetică a stârnit controverse aprinse

joi, 18 februarie 2021, 14:55
1 MIN
 Propunerea lui Bill Gates de a se consuma doar carne de vită sintetică a stârnit controverse aprinse

Fondatorul-devenit-filantrop-global al lui Microsoft este în plină ofensivă mediatică pentru lansarea noii sale cărţi – „How To Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need”, programată azi.

Una din soluţiile pe care le propune: trecerea la vită sintetică pentru a se reduce emisiile de metan, gazul eliberat de turme pe la ambele extremităţi ale tubului digestiv.

Deşi Burger King experimentează introducerea de lămâiţă în nutreţ, iar cercetători hrănesc vite din Maine şi New Hampshire cu ierburi marine pentru a diminua metanul eliberat de turme, este un fapt biologic simplu că bacteriile din traseul digestiv al vacilor eliberează metan când digeră hrana:

„Nu ştiu dacă va exista o soluţie naturală pentru aceasta”, a spus Gates. Soluţia lui: în ţările cele mai bogate să renunţe la consumul de vită, punct; şi să treacă proteine vegetale sau sintetice.

Mulţi cititori de pe Twitter nu sunt încă pregătiţi să renunţe la burgeri şi fripturi. Aşa că marţi după amiază, Gates a înfruntat furia criticilor care l-au luat la ţintă. Chiar şi Gates a recunoscut că ideea lui este greu de înghiţit. „Să le spui oamenilor că nu mai pot să mai aibă vaci – este o abordare nepopulară politic”, a recunoscut el pentru MIT Technology Review.

Cititi materialul integral pe hotnews.ro

Comentarii