Protest AUR violent în București. Parlamentari agresați, intrare forțată cu gloanțe. „Aveți noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă”

miercuri, 10 mai 2023, 10:58
3 MIN
 Protest AUR violent în București. Parlamentari agresați, intrare forțată cu gloanțe.  „Aveți noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă”

Un protest AUR are loc, miercuri, la Parlament, în timpul căruia manifestanţii s-au îmbrâncit cu jandarmii. Jandarmeria Română a a anunțat că protestul este ilegal dar că manifestanții refuză să plece. "Aveți noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă", a amenințat la un moment dat un parlamentar AUR. 
 

Cel de-al doilea parlamentar agresat este Csoma Botond, liderul deputaților UDMR.

"În rândul manifestanților și-a făcut apariția domnul Orban Ludovic, care a fost agresat verbal și huiduit de ceilalți participanți la adunarea publică. Jandarmeria Capitalei efectuează demersuri pentru a identifica persoanele care au încălcat legislația în vigoare în această situație și pentru a dispune măsuri legale împotriva acestora. Menționăm faptul că s-a permis accesul domnului Orban Ludovic în Curtea Palatului Parlamentului și, sub protecția jandarmilor, a fost condus într-o zona de siguranță, fiind adoptată varianta conducerii persoanei în interiorul curții, printr-o altă intrare. De asemenea, o persoană din rândul manifestanților a agresat verbal un alt parlamentar, făptuitorul fiind identificat de jandarmi, pentru a fi întocmite demersurile necesare sesizării organelor de urmărire penală. Jandarmeria Capitalei va sprijini aceasta acțiune și prin punerea la dispoziție a imaginilor necesare pentru probarea faptelor", a transmis Jandarmeria.

Protestul a început în jurul orei 8.00, fiind prezenți în jur de 300 de manifestanți. "E dreptul nostru de a protesta, îl exercităm, în momentul în care vedem legi nedrepte şi nu le putem opri, protestăm", a strigat liderul AUR, George Simion. El a fost îndepărtat de un jandarm, în momentul în care s-a urcat pe gardul Parlamentului. "Aveți noroc că și-au lăsat toți cuțitele acasă", a spus deputat AUR Darius Pop, care lua parte la protest.

Ariadna Cîrligeanu, colaboratoarea partidului AUR care a încercat să intre în Palatul Parlamentului cu patru gloanțe, a fost dusă miercuri la poliție unde este cercetată de poliţiştii de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, informează Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB). „La data de 10 mai, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Secţia 17 au fost sesizaţi cu privire la faptul că, la punctul de acces într-o instituţie publică din Sectorul 5, ar fi fost identificată o persoană care ar avea asupra sa elemente ce par a fi muniţie”, se arată într-un comunicat al DGPMB transmis Agerpres. Ariadna Cîrligeanu a fost condusă la sediul secţiei în vederea continuării verificărilor. „Cercetările sunt continuate de către Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5”, arată sursa citată.

Colaboratoarea AUR a fost oprită, miercuri, la intrarea în Palatul Parlamentului, după ce reprezentanţii SPP au descoperit, la controlul de la poarta de acces, patru cartuşe. Potrivit unor surse din Poliţie, femeia a afirmat că muniţia reprezintă suveniruri de la o tragere. Acestea par, la prima vedere, capete trase, fără încărcătură. Deputatul AUR Dan Tanasă a susţinut că respectivele gloanțe găsite asupra colaboratoarei partidului, la intrarea în Parlament, erau, de fapt, niște „suveniruri”.

Mai mult, pe digi24

Comentarii