Protest la o întâlnire G20: Discursul oficialului rus, boicotat

miercuri, 20 aprilie 2022, 21:50
1 MIN
 Protest la o întâlnire G20: Discursul oficialului rus, boicotat

Miniștrii de finanțe din mai multe state au părăsit miercuri o sesiune cu ușile închise a G20, care avea loc la Washington, în momentul în care delegatul rus și-a început discursul, a declarat o persoană familiară cu sesiunea. Protestul a fost confirmat de ministrul de finanțe al Canadei.

Secretarul Trezoreriei SUA, Janet Yellen, a participat la protest, la fel ca oficiali europeni și alți oficiali occidentali care au participat la întâlnire. Înainte de summit, oficialii americani au spus că Yellen nu va participa la anumite sesiuni ale reuniunii care a inclus Rusia. Oficialii ucraineni au vorbit, de asemenea, la sesiune ca invitați și au ieșit, la rândul lor, în timpul prezentării Rusiei. Yellen și alți oficiali au participat la sesiune în timpul acestor remarci, dar au plecat când ministrul rus de finanțe, Anton Siluanov, a început să vorbească prin videoconferință. Protestul a fost confirmat de ministrul de finanțe al Canadei, Chrystia Freeland.

„Întâlnirile din această săptămână de la Washington se referă la sprijinirea economiei mondiale, iar invazia ilegală a Ucrainei de către Rusia este o amenințare gravă pentru economia globală”, a spus ea pe Twitter, adăugând că Rusia nu ar trebui să participe.

„Democrațiile lumii nu vor sta cu mâinile în sân în fața agresiunii și a crimelor de război continue ale Rusiei. Astăzi, Canada și unii dintre partenerii noștri democratici au ieșit din plenul G20 când Rusia a încercat să intervină”, a spus Freeland.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii