Protest pentru protejarea Pădurii Cetăţuia, organizat azi la Prefectura Iaşi

joi, 27 iulie 2023, 12:07
2 MIN
 Protest pentru protejarea Pădurii Cetăţuia, organizat azi la Prefectura Iaşi

Astăzi, joi 27 Iulie, la ora 17:30 la Prefectura Iași va avea loc un protest pentru Protejarea Padurii Cetățuia.

“Dacă locuiești în Nicolina, Frumoasa, CUG și îti pasă de aerul pe care îl respiri, dacă ești Ieșean, iubitor de naturã și crezi că avem nevoie de verde pentru a trăi, Vino la protestul organizat de prietenii de la Clubul de Ciclism si Ecologie IasiBike.

Au început proiecte pentru defrișarea pădurii Cetățuia (dați click pe #DefrisareCetatuia pentru detalii și petiție), iar pădurea este deja parcursă de tăieri. NaturaIasuluiSubAsalt

Putinele pădurici de lângă oraș trebuiesc protejate și amenajate pentru oameni ca păduri parc de exemplu #PadureParcCetatuia, nu lăsate să fie distruse pentru interese. Autoritățile au răspunderea să negocieze și sã găsească soluții pentru cetățeni.

Codrii Iașilor susținem orice inițiative de protecție complementare ParcNaturalCodriiIasilor, inclusiv atrãgând atenția asupra lor ca aici, dar suntem conștienți că fără implicarea ieşenilor orașul va continua să se transforme intr-un getou de nelocuit.

Așa că vă invităm și noi la protest! #FapteNuLamentari

Mai menționăm că din ce ni s-a comunicat solicitarea inițială a organizatorilor a fost ca protestul să fie organizat în fața Primăria Municipiului Iași, unde sunt ședințele Consiliului Local și unde sunt responsabilitățile relevante de urbanism, dar notificarea a fost respinsă de primărie pe motiv ca sunt deja alte activități similare/incompatibile planificate acolo joi la 17.

Reamintim că protestele nu se autorizează ci notifică, făcând parte din mecanismele fundamentale alea unei democrații, și circumstanțele în care se respinge o locație trebuie să aibă considerente serioase și bine justificate”, se arată pe pagina de Facebook – Codrii Iaşului.

Comentarii