Proteste la Arad după moartea unui cățel adoptat. Oamenii sunt furioși pe medicul de la adăpost

luni, 15 martie 2021, 20:25
3 MIN
 Proteste la Arad după moartea unui cățel adoptat. Oamenii sunt furioși pe medicul de la adăpost

O poveste cu final nefericit a adus din nou în discuție situația patrupedelor abandonate. Zeus a murit la o săptămână de la adopție.
 

Sute de suflete așteaptă să fie salvate de la Adăpostul de Câini fără stăpân de pe Calea Bodrogului din Arad. Cei mai norocoși dintre ei își găsesc o nouă familie, dar din păcate nu toți ajung să se și bucure de această nouă viață. Tragica poveste a câinelui Zeus i-a mobilizat pe arădeni să recurgă chiar și la un protest. Totul pentru ca alți patrupezi să nu aibă soarta lui, după cum spun inițiatorii.

„Dacă veți dori un câine, aveți grijă să nu pățiți ceea ce am pățit noi! În loc să ne bucurăm de drăgălășenia și cumințenia lui Zeus, ne zbatem să îl ajutăm să supraviețuiască. Când ne-am oprit privirea asupra lui, am știut că pe el îl dorim în familie. Din păcate cei de la Adăpostul de pe strada Bodrogului nu au vrut să ni-l dea necastrat. A fost musai să ne conformăm, dar l-au sterilizat atât de bine încât în momentul în care l-am luat, nu avea niciun fir de sutură și sângera abundent. În loc să fie singur în boxă era împreună cu alți dulăi care în mod sigur l-au călcat și agresat, deși el, Zeus, era proaspăt castrat.

Citește și: Poliţia Animalelor este operaţională! Modalitățile prin care o puteți sesiza

Câinele tremura și nu era în stare să se ridice de jos, un îngrijitor l-a ridicat și abia l-a dus la mașina noastră. Medicul veterinar nu era prezent, iar noi nu ne-am îndurat să renunțăm la el, deci l-am luat în halul în care a fost. De miercuri, 3 martie, ne luptăm cu infecția de care este cuprins și ne rugăm să supraviețuiască. Ăsta este sistemul românesc! Toată lumea face lucru de mântuială, fără să existe pedeapsă! Am sunat la Adăpost, am trimis email, directorului Adăpostului, dar toți tac și se fac că plouă! Să vă fie rușine, oameni de nimic! Din păcate, Zeus nu a supraviețuit! Sunt atât de îndurerată! A murit în numele unei blestemate și nemeritate sterilizări!”, a transmis Florin P., femeia care l-a adoptat pe Zeus.

În acest context, o acțiune de protest în memoria câinelui a fost inițiată pe Platoul din fața Palatului Administrativ Arad. Iubitorii de animale sunt îndemnați să aducă jucării pentru animale pe care să le lase în semn de omagiu, dar și de revoltă vis-a-vis de sistemul din cadrul Adăpostului de Câini. Doar că nici aici lucrurile nu au decurs fără incidente. La câteva ore de la inițierea acțiunii, când erau adunate câteva jucării și lumânări, acestea au dispărut. Totuși, arădenii anunță că nu vor renunța și vor veni din nou și din nou în fața Primăriei.

Continuarea, pe aradon.ro

 

Comentarii