Consiliu pentru creşterea siguranţei rutiere la Iaşi

Puteți trimite sugestii şi reclamaţii în privinţa infrastructurii rutiere din Iaşi

joi, 02 august 2018, 10:55
1 MIN
 Puteți trimite sugestii şi reclamaţii în privinţa infrastructurii rutiere din Iaşi

Autorităţile din Iaşi au luat decizia de a constitui un Consiliu pentru creşterea siguranţei rutiere la nivelul Iaşului. Ieri, la Sala Verde a Prefecturii s-au întâlnit reprezentanţii unor instituţii pentru a doua oară şi au dezbătut probleme de circulaţie, cu preponderenţă soluţii pentru diminuarea numărului accidentelor grave pe Drumul European, marcajele drumurilor naţionale şi judeţene cât şi soluţii privind lărgirea drumului spre Ciurea, porţiunea de la CUG către şoseaua de centură.

Convocările instituţiilor au fost realizate de către Prefectura Judeţului Iaşi care a lansat invitaţii de participare către Primăria Iaşi, Consiliul Judeţean Iaşi, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor Judeţene Iaşi, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, Poliţia Rutieră Iaşi, SMURD Iaşi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi, Inspectoratul pentru Siguranţa Transporturilor Iaşi, cât şi primăriile Miroslava, Leţcani şi Ciurea, aflate în zona metropolitană Iaşi.

De asemenea, au mai fost invitaţi să participe la acest consiliu reprezentanții Asociaţiei pentru Protecţia Rutieră „WorldStreet“ care are ca domeniu de activitate educaţia rutieră, prevenirea şi ajutorarea victimelor provenite din accidente rutiere.

„Acest consiliu se va întruni trimestrial, dar în situaţii speciale va fi convocat mai des. Sunt multe probleme care ţin de infrastructură, multe accidente rutiere, iar în acest sens dorim să găsim soluţii“, a precizat Marian Şerbescu, prefectul Judeţului Iaşi.

Reprezentanţii Asociaţiei Worldstreet au precizat că aşteaptă sugestii şi reclamaţii în privinţa infrastructurii rutiere din Iaşi dar şi alte probleme care merită să fie discutate în cadrul acestui consiliu, trimiţând un email pe adresa office@worldstreet.ro.

Comentarii