Rafila îi îndeamnă pe cei amendați deși aveau formulare PLF să conteste sancțiunile

miercuri, 26 ianuarie 2022, 22:24
1 MIN
 Rafila îi îndeamnă pe cei amendați deși aveau formulare PLF să conteste sancțiunile

Alexandru Rafila (PSD), ministrul Sănătății, i-a sfătuit pe românii care au fost amendați, deşi au completat Formularul de Localizare a Pasagerilor (PLF), să conteste sancţiunea. Mulți români au primit amenzi de câte 3.000 de lei de la Direcțiile de Sănătate Publică (DSP), deși au completat formularul necesar pentru intrarea în țară.

Întrebat care ar fi soluția pentru acești oameni, Rafila a răspuns: „Soluţia e să conteste această amendă. Dacă există documentarea completării corecte a formularului, nu cred că e niciun fel de problemă. Acest formular a rezultat în urma conlucrării cu mai multe instituţii și aplicarea lui a necesitat atât Ministerul Sănătăţii, Poliţia de Frontieră și STS. El funcţionează de foarte mult timp în multe ţări UE”.

Ministrul Sănătății a mai explicat, în aceeași conferință, că expirarea certificatului verde de la 1 februarie, pentru cei care nu au cea de-a treia doză de vaccin, e valabilă doar pentru călătoria între statele Uniunii Europene, nu și pentru situația din plan intern.

„Pe măsură ce UE va lua decizia, ne vom adapta și noi. De la 1 februarie trebuie să ne adaptăm și să utilizăm pentru circulația internațională, nu pentru interior, un certificat care este valabil cu trei doze sau două doze după caz. Atunci și noi trebuie să ne aliniem. Asta nu înseamnă că vom folosi aceste criterii și în interiorul țării”, a declarat Rafila.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii