De Business

Punem punctul pe știi

Raport EY: Problema de infrastructură electrică pentru 130 de mil. mașini electrice în 2035

marți, 15 februarie 2022, 08:58
1 MIN
 Raport EY: Problema de infrastructură electrică pentru 130 de mil. mașini electrice în 2035

Pentru alimentarea a 130 de milioane de autovehicule electrice, estimarea corespunzătoare anului 2035, vor fi necesare 65 de milioane de puncte de încărcare, importanța operatorilor de distribuție și a capacității energetice fiind critice – conform unui studiu realizat de EY şi Asociaţia industriei europene de energie – Eurelectric.

Unul din cinci autovehicule vândute anul trecut în Europa a fost electric, însă accelerarea înlocuirii autoturismelor pe bază de combustibili fosili depinde de infrastructura de alimentare, care să permită încărcarea rapidă şi eficientă.

De la aproximativ cinci milioane de autoturisme, vehicule comerciale uşoare şi vehicule grele în prezent piața urmează să crească la 130 de milioane de vehicule electrice până în 2035, conform estimărilor, de unde și rolul de o importanţă critică al operatorii sistemelor de distribuţie (OSD).

Potrivit calculelor realizate în cadrul raportului, creşterea anticipată a numărului de vehicule electrice va face necesară instalarea a cel puţin 65 de milioane de puncte de încărcare, dintre care 9 milioane publice, faţă de cele 374.000 de staţii existente în prezent.

Mai mult, pe cursdeguvernare

Comentarii