Rareş Bogdan: În momentul ăsta, Mircea Abrudean este susţinut de PNL ca secretar general al Guvernului

luni, 19 iunie 2023, 15:27
2 MIN
 Rareş Bogdan: În momentul ăsta, Mircea Abrudean este susţinut de PNL ca secretar general al Guvernului

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat luni, după şedinţa conducerii PNL că în momentul acesta, Mircea Abrudean este susţinut de PNL ca secretar general al Guvernului, pentru că vine din cea mai puternică organizaţie, organizaţia Cluj şi are susţinerea întregului Birou Politic Naţional, unde a fost validat prin vot. Nu am nicio îndoială că domnul Marcel Ciolacu va cântări foarte serios şi nu cred că domnia sa doreşte să tensioneze relaţia care a început în această guvernare, a precizat Rareş Bogdan. 

Întrebat despre faptul că premierul Marcel Ciolacu nu ar accepta această numire a lui Mircea Abrudean ca secretar general al Guvernului dar şi că acesta nu ar avea un aviz privind accesul la documente clasificate, Rareş Bogdan a spus: "Am mare încredere că serviciile secrete româneşti sunt foarte bine informate, aşa cum am încredere şi în partenerii noştri din afară”.

”Aţi văzut că regele Charles, la prima sa vizită externă, a dorit să stea de vorbă cu unul din şefii seviciilor secrete din România, tocmai pentru a arăta aprecierea de care se bucură serviciile de externe (..) Nu am nicio îndoială că domnul Marcel Ciolacu va cântări foarte serios şi nu cred că domnia sa doreşte să tensioneze relaţia care a început în această guvernare, din punctul meu de vedere, constructiv”, a spus Rareş Bogdan.

El a continuat: ”Vă asigur că nu vom ceda la acest lucru şi nu există o motivaţie reală. Acum, legat de compatibilităţi, eu aş putea vorbi de compatibilităţi, dar atât timp cât prim-ministrul Nicolae Ciucă nu a refuzat numirea unui condamnat penal la acea oră, cu informări mult mai dure, nu cred că este o problemă. Nu fac niciun fel de referire, nu dau nume”, a mai spus el.

Rareş Bogdan a precizat că nu doreşte ca lucrurile să se tensioneze în coaliţie, deoarece există mai multe chestiuni care trebuie rezolvate, şi a amintit legea pensiilor speciale din PNRR.

Comentarii