Răspunsul dat de ministrul Grindeanu protestatarilor de la CFR

luni, 20 decembrie 2021, 12:01
2 MIN
 Răspunsul dat de ministrul Grindeanu protestatarilor de la CFR

Angajații CFR care se ocupă cu repararea locomotivelor au declanșat, luni dimineață, o grevă spontană, nemulțumiți de înghețarea salariilor. Liderul sindicaliștilor Rodrigo Maxim a anunțat că 1.500 de angajați participă la protest, susținând că circulația trenurilor ar putea fi afectată. În replică, ministrul Transporturilor a anunțat, pe Facebook, că i-a chemat pe liderii sindicali la discuții, afirmând că e deschis la dialog.

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a reacționat pe Facebook, unde a scris că „am discutat acum cu directorii generali și economici de la CFR pe date economice reale”.

„Anul viitor toate Companiile, fie că vorbim despre CFR Infrastructură, fie că vorbim despre CFR Călători sau CFR Marfă, trebuie să treacă printr-un proces de eficientizare economică. Și asta în acord cu prevederile PNRR”, a scris Sorin Grindeanu, luni dimineața pe Facebook.

Ministrul transporturilor a mai spus că este deschis la dialog, iar discuțiile vor continua până „la găsirea celor mai bune soluții”.

Zeci de angajaţi de la CFR protestează în mai multe orașe din țară. Președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, susține că 1.500 de lucrători din toată țara participă la protest, dar și alți angajați sunt nemulțumiți.

„Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența. Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească. Toți CFR-iștii sunt în unități între 8 și 10, așteaptă un comunicat de la ministrul transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România”, a declarat Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, luni dimineața.

Aflați amănunte de pe libertatea.ro.

Comentarii