Razie la Iaşi: Zeci de şoferi amendaţi sâmbătă seara – FOTO

duminică, 10 martie 2024, 11:04
1 MIN
 Razie la Iaşi: Zeci de şoferi amendaţi sâmbătă seara – FOTO

În cursul zilei de 09.03.2024, Biroul Rutier din cadrul Poliției Municipiului Iaşi a organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării normelor rutiere referitoare la prioritatea de trecere a vehiculelor, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe raza municipiului Iași.

Cu această ocazie au fost aplicate 64 de sancțiuni contravenționale la regimul rutier în valoare de circa 22.000 lei.

Au fost reținute un număr de 12 permise de conducere (2 – prioritate vehicule, 3 – prioritate pietoni, 1 – alcool, 3 – roșu semafor, 3 – alte abateri).

Totodată, în cadrul acțiunii au fost testați etilotest 53 de conducători auto.

Astfel, în jurul orei 17.15, un tânăr de 22 de ani, din comuna Belceşti, judeţul Iaşi, a condus un autoturism pe bulevardul Profesor Dimitrie Mangeron din mun. Iaşi, dinspre Podu Roş, iar la intersecţie cu bulevardul Primăverii, nu a oprit şi nu a acordat prioritate de trecere unui autoturism care circula regulamentar. Faţă de șofer s-a luat măsura sancţionării contravenţionale conform O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și s-a dispus reţinerea permisului de conducere pe o perioadă de 60 zile.

Comentarii