Record – contrabandist de ţigări prins de 12 ori într-un an

joi, 27 mai 2021, 01:50
2 MIN
 Record – contrabandist de ţigări prins de 12 ori într-un an

Un contrabandist mărunt de ţigări a încercat să-i înduplece pe anchetatori invocând faptul că are trei copii de crescut. Pe parcursul procesului său, s-a mai născut unul. Numărul mare al situaţiilor în care Gheorghiţă Livadariu a fost prins vânzând ţigări şi antecedentele sale penale au cântărit însă mai greu în decizia finală decât situaţia sa familială. 

Livadariu îşi stabilise „punctul de lucru” în zona Gării, vânzând cantităţi mici de ţigări Marvel sau Ritm din Republica Moldova. În câteva rânduri, a fost prins în flagrant. O dată, a fost depistat în tramvai, având la el 15 pachete de ţigări. În altă ocazie, văzându-l în zona Gării, poliţiştii au verificat conţinutul unor lăzi depozitate la intrarea unui magazin, găsind acolo 35 de pachete de ţigări. După câtva timp, a fost prins iar, depozitându-şi de această dată ţigările într-un frigider din apropierea aceluiaşi magazin. Nici măcar când a apucat să-i vadă el întâi pe poliţişti, Livadariu nu a avut mai mult noroc.

A ascuns sacoşa cu ţigări într-un coş de gunoi, dar ele tot au fost descoperite. În total, pe parcursul a ceva mai mult de un an, Livadariu a fost prins de 12 ori vânzând ţigări de contrabandă. Trimis în judecată, Livadariu a fost condamnat de magistraţii Judecătoriei la 4 ani de închisoare, la care s-au adăugat 164 de zile rămase neexecutate dintr-o condamnare anterioară. Bărbatul a atacat sentinţa, Curtea de Apel stabilind primul termen de judecată în a doua jumătate a lunii septembrie. 

Comentarii