Rectificare bugetară: Iaşul ar urma să primească cea mai mare sumă din ţară

Este vorba de 48,5 milioane de lei, cea mai mare sumă alocată unui judeţ.

vineri, 19 iunie 2020, 01:50
1 MIN
 Rectificare bugetară: Iaşul ar urma să primească cea mai mare sumă din ţară

Bugetele instituţiilor publice din judeţ vor fi suplimentate cu aproape 48,5 milioane de lei. Este cea mai mare sumă alocată unui judeţ şi, potrivit unui comunicat remis redacţiei, este rezultatul unui amendament al parlamentarilor PSD la proiectul legii de aprobare a OUG 50/2020 cu privire la rectificarea bugetului de stat. 

Alocări de peste 40 de milioane de lei au mai primit judeţele Cluj, Constanţa, Prahova, Suceava şi Timiş. Sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată vizează bugetul Consiliului Judeţean şi bugetele comunelor. Iniţial, prin ordonanţa menţionată, adoptată la mijlocul lunii aprilie, Iaşului îi fusese alocată o sumă de doar 660.000 lei. Conform amendamentului PSD, aproape 18 milioane de lei vor avea ca destinaţie susţinerea sistemului de protecţie socială, iar restul de 30,5 milioane reprezintă sume alocate pentru echilibrarea bugetelor locale.

Cu doar câteva zile în urmă, preşedintele CJ reclama că sunt mari probleme în asigurarea drepturilor angajaţilor DGASPC. Direcţia a primit doar sumele necesare cheltuielilor pentru două luni, fiind necesare transferuri de la investiţii către protecţia copiilor, persoanelor cu handicap, asigurarea salariilor asistenţilor maternali şi a cheltuielilor de întreţinere a persoanelor asistate.

Comentarii