Rectorul UMF, cetăţean de onoare al judeţului Iaşi

miercuri, 23 februarie 2022, 23:59
2 MIN
 Rectorul UMF, cetăţean de onoare al judeţului Iaşi

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa ordinară de ieri, cu unanimitate de voturi, acordarea titlului de „Cetăţean de onoare al judeţului Iaşi” prof.dr. Viorel Scripcariu, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi.

Decernarea titlului se va face de către preşedintele Consiliului Judetean Iaşi în cadrul unei ceremonii festive. „Prof.dr. Viorel Scripcariu a avut de-a lungul carierei sale o contribuţie substanţială în domeniul sănătăţii şi un aport substanţial în perfecţionarea cadrelor medicale în aria chirurgiei oncologice. Activitatea universităţii în timpul conducerii domniei sale a fost recunoscută atât de Casa Regală a României, cât şi de Preşedinţia României prin distincţia decoraţiei «Nihil Sine Deo» şi, respectiv, «Ordinul de merit pentru educaţie în gradul de înalt ofiţer». Prof.dr. Viorel Scripcariu a participat activ la ridicarea şcolii medicale româneşti, dar şi la formarea viitorilor săi profesionişti”, se arată în raportul de specialitate la proiectul de hotărâre privind acordarea titlului. Prof.dr. Viorel Scripcariu s-a născut la 4 noiembrie 1957 în Suceava.

După absolvirea studiilor liceale a urmat Facultatea de Medicină Generală a Institutului de Medicină şi Farmacie din Iaşi, pe care o finalizează în 1983. Acesta are competenţe în chirurgia laparoscopică, endoscopia digestivă diagnostică şi managementul serviciilor de sănătate. „Cercetările ştiinţifice s-au materializat în teza de doctor în ştiinţe medicale în 1997 şi în numeroase lucrări ştiinţifice şi didactice, înalt apreciate în ţară şi peste hotare. Rezultatele activităţii de cercetare au fost prezentate la peste o sută de forumuri ştiinţifice naţionale şi internaţionale”, au transmis reprezentanţii UMF Iaşi. 

Comentarii