Regele Charles al III-lea se va adresa națiunii. Mii de oameni, în fața Palatului Buckingham

vineri, 09 septembrie 2022, 08:39
2 MIN
 Regele Charles al III-lea se va adresa națiunii. Mii de oameni, în fața Palatului Buckingham

​Regina Elisabeta a II-a a murit, iar Charles i-a succedat automat la tron, începându-și domnia sub titulatura de Charles al III-lea. El va fi proclamat oficial rege sâmbătă, cu o zi întârziere decât era așteptat și cum era protocolul, pe motiv că nu a fost timp suficient pentru organizarea în timpul zilei de vineri.

Charles este prezentat deja ca rege pe site-ul Casei Regale, care a fost actualizat după moartea Reginei Elisabeta a II-a.

Regele Charles al III-lea și Camilla, regina consoartă, au petrecut noaptea la Balmoral și se vor întoarce vineri la Londra. Noul suveran va avea o întrevedere cu premierul Liz Truss și este așteptat să se adreseze în a doua parte a zilei națiunii. Mii de britanici s-au strâns noaptea trecută în fața Palatului Buckingham și a altor reședinte regale pentru a-i aduce un omagiu Elisabetei a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii.

Ce se va întâmpla astăzi :

Regele Charles și Camilla au stat joi seară la Balmoral, dar se întorc vineri la Londra, unde noul rege va avea o audiență cu noul premier, Liz Truss.
Planurile de înmormântare vor fi confirmate, ultimul cuvânt în privința detaliilor avându-l Charles. Regele se va întâlni, cel mai probabil,cu Earl Marshal (ducele de Norfolk) care se ocupă de înmormântarea Reginei, pentru a aproba programul pentru zilele următoare.

Guvernul va confirma durata de doliu național, care va fi probabil de aproximativ 12 zile, de acum până a doua zi după înmormântarea Reginei.
Oamenii au început deja să se adune în mulțimi mari și să lase flori în afara Palatului Buckingham și a altor clădiri regale. De asemenea, miniștrii vor anunța că ziua înmormântării va fi sărbătoare legală, deci liberă.

Clopotele vor bate la Westminster Abbey, la Catedrala Sf. Paul și la Castelul Windsor. Bisericile sunt îndemnate să bată clopotele în toată Anglia la prânz.
Regele Charles al III-lea se va adresa națiunii, într-un meșaj pe care urmează să îl înregistreze, la începutul serii. El va aduce un omagiu Reginei și se va angaja să-și facă datoria ca nou suveran.
Prim-ministrul și miniștrii înalți sunt așteptați să participe la o slujbă publică de comemorare la catedrala St Paul din centrul Londrei.

Comentarii