Regina Elisabeta a II-a, şofer de ambulanţă şi mecanic în al doilea război mondial

sâmbătă, 10 septembrie 2022, 11:57
1 MIN
 Regina Elisabeta a II-a, şofer de ambulanţă şi mecanic în al doilea război mondial

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh din istoria Marii Britanii, a fost, printre altele, o mare iubitoare de maşini. Puţină lume ştie că, la 18 ani, în cel de-al doilea Război Mondial, a fost şofer de ambulanţă şi mecanic, fiind poreclită „Prinţesa Mecanic” din UK. Regina Elisabeta a fost o „maşinistă” convinsă. 

La 18 ani, Prinţesa Elisabeta, la acea vreme, a fost primul membru al familiei regale britanice care s-a înrolat în armată. A condus ambulanţe şi a învâţat tainele mecanicii în cadrul Serviciului Auxiliar Teritorial rezervat femeilor al Royal Army.

În ciuda reticenţei iniţiale a tatălui ei, Regele George al VI-lea, serviciul militar al Prinţesei Elisabeta a fost foarte bine primit de publicul britanic. Iar ziarele au numit-o „Prinţesa Mecanic”. Elisabeta a învăţat cum să schimbe roţi şi chiar să dezasambleze şi să reconstruiască motoare. Nu îi păsa de unghiile murdare sau de salopeta pătată de ulei. Chiar se mândrea cu aceste lucruri în faţa prietenelor aristocrate şi a surorii sale Margareta.

Cititţi mai multe pe newsweek.ro

Comentarii