Regina Elisabeta, sub supraveghere medicală / Premierul Marii Britanii: Întreaga țară este foarte îngrijorată

joi, 08 septembrie 2022, 15:06
1 MIN
 Regina Elisabeta, sub supraveghere medicală / Premierul Marii Britanii: Întreaga țară este foarte îngrijorată

Regina Elisabeta a II-a se află sub supraveghere medicală la Castelul Balmoral, medicii fiind îngrijorați de starea sa de sănătate, a transmis joi Palatul Buckingham, citat de BBC. Cei mai importanți membri ai casei regale britanice au plecat au ajuns deja la Balmoral sau sunt în drum spre castelul din Scoția.

„În urma unei evaluări suplimentare făcute în această dimineață, medicii reginei sunt îngrijorați de starea de sănătate a Majestății Sale și i-au recomandat să rămână sub supraveghere medicală”, a transmis Palatul Buckingham, precizând că Regina Elisabeta va rămâne sub supraveghere medicală la Balmoral.

Anunțul vine după ce miercuri regina și-a anulat o întâlnire virtuală, iar medicii au sfătuit-o să se odihnească.

Noul premier al Marii Britanii, Liz Truss, a reacționat spunând că „întreaga țară” este „profund îngrijorată” de aceste vești.

„Gândurile mele – și gândurile oamenilor din Regatul Unit – se îndreaptă către Majestatea Sa Regina și familia ei, în acest moment”, a adăugat ea.
Prințul Charles este alături de regină, în timp ce Prinţulul William se îndreaptă spre Balmoral, mai scrie BBC.

Regina Elisabeta a numit-o marți în funcția de prim-ministru pe Liz Truss, cu care s-a întâlnit la Balmoral. A fost pentru prima dată în cei 70 de ani de domnie când suverana britanică nu s-a aflat la Palatul Buckingham pentru numirea noului premier al țării, al 15-lea de când Elisabeta a II-a se află pe tron.

Comentarii