Regizorul chinez Sean Wang și actorul Ștefan Gota, la Moldova Film Festival

marți, 25 aprilie 2023, 12:40
2 MIN
 Regizorul chinez Sean Wang și actorul Ștefan Gota, la Moldova Film Festival

Surprize cinematografice premiate internațional, dezbateri și invitați de excepție, la festivalul de film al Romanian Creative Week.

Cea de-a treia ediție a Moldova Film Festival, parte a secțiunii Content Creation a Romanian Creative Week (RCW), va aduce la Iași opt filme artistice și documentare premiate internațional, precum și invitați de excepție. Festivalul, care va avea loc în perioada 19 – 27 mai, în Sala Voievozilor a Palatului Culturii, va marca o serie de premiere.

În 19 mai, la proiecția de deschidere, drama cinematografică Here, va fi prezent Ștefan Gota, actor de origine română stabilit în Belgia. Artistul va veni la Iași atât pentru proiecția Here, care a câștigat, în februarie, competiția Encounters din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Berlin, cât și pentru a vorbi despre experiența alături de Teo Corban, care a jucat ultimul său rol în această producție.

Moldova Film Festival va avea, de altfel, un moment comemorativ pentru Teo Corban, la care se vor alătura fiica artistului, actrița Ioana Corban, și colegi de-ai săi de la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Iași.

Festivalul de film din cadrul RCW 2023 va marca, totodată, și prezența consistentă a comunității de refugiați ucraineni de la Iași, prin proiecția filmului Hamlet Syndrome.

Ultima seară a festivalului va fi dedicată A marble travelogue, care a câștigat anul trecut premiul pentru Cel mai bun documentar internațional, la Duhok International Film Festival. Surpriza va fi prezența la Moldova Film Festival a lui Sean Wang, regizorul documentarului, aflat pentru prima oară în România. După vizionare, festivalul se va încheia cu o discuție cu tânărul regizor chinez apreciat pe plan internațional, moderată de Anda Zota, redactor-șef al revistei igloo.

 

Comentarii