Regizorul Corneliu Porumboiu și producătoarea Ada Solomon, vizați de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală

luni, 18 octombrie 2021, 16:10
1 MIN
 Regizorul Corneliu Porumboiu și producătoarea Ada Solomon, vizați de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală

Regizorul Corneliu Porumboiu şi producătorul de film Ada Solomon au fost puşi sub acuzare de procurorii DIICOT pentru evaziune fiscală, constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, au declarat pentru Agerpres surse judiciare. Conform procurorilor, ancheta vizează 100 de persoane fizice și societăți comerciale care ar fi înregistrat în contabilitate și ar fi declarat fiscal mai multe achiziții de servicii și bunuri de la "firme fantomă".

Potrivit surselor citate, faptele sunt mai vechi, din perioada 2013 – 2015, şi au legătură cu finanţări obţinute de mai multe case de filme, printre care şi Castel Film, de la Centrul Naţional al Cinematografiei, o parte din bani fiind spălaţi prin firme fantomă.

Dosarul vizează mai mulți regizori și producători de film

Corneliu Porumboiu şi Ada Solomon au calitatea de suspecţi. Cei doi nu au putut fi contactați de HotNews.ro.

În dosar ar mai fi implicaţi şi alţi regizori şi producători de film.

DIICOT: Prejudiciul este estimat la 10 milioane de lei

DIICOT a transmis, printr-un comunicat de presă, că luni anchetatorii au pus în executare 64 de mandate de aducere, într-un dosar penal instrumentat de Structura Centrală a direcției:
Sunt vizate de cercetări 100 de persoane fizice și juridice, într-un dosar vizând infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

Mai mult, pe hotnews

Comentarii