Republica Moldova: șapte suspecți într-un dosar de mare corupție au fugit cu câteva zile înainte de a fi reținuți

luni, 25 iulie 2022, 12:10
1 MIN
 Republica Moldova: șapte suspecți într-un dosar de mare corupție au fugit cu câteva zile înainte de a fi reținuți

Republica Moldova: șapte suspecți într-un dosar de mare corupție au fugit cu câteva zile înainte de a fi reținuți, relatează, pe pagina sa de Facebook, jurnalistul Alexandru Cozer. El spune că operațiunea statului moldovenesc a fost „puternic sabotată din interior”.

Totuși, una din principalele persoane implicate, deputata ȘOR Mariana Tauber, a fost arestată preventiv în acest dosar.

Reprezentanții Centrului Național Anticorupție (CNA) spun că a fost pornit un proces-penal pentru divulgarea datelor urmăririi penale, care va fi transmis Procuraturii Anticorupție pentru investigare.

„Nu mai puțin de 7 suspecți din dosar, toți membri ai grupului criminal organizat Șor, au părăsit Republica Moldova între 10 și 16 iulie. Unii dintre ei, spun sursele mele, urmau să fie ieri arestați.

Spre exemplu Balițchi, care apare ieri în înregistrările CNA cu sacoșa cu bani, a plecat încă la 10 iulie la Tel Aviv. Himici, alt erou al înregistrărilor, apărând și el cu teancuri de bani, a plecat la Istanbul.

Ceilalți s-au strecurat și ei rapid în acest interval și nu s-au mai întors.

A plecat și Marina Tauber, apropo!, cu acceptul judecătorilor, dar s-a întors. Cel mai probabil a fost convinsă de Șor să vină acasă pentru a se victimiza”, a scris Cozer.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii