REȚETE Conopidă la cuptor cu piept de pui

joi, 24 februarie 2022, 23:10
1 MIN
 REȚETE Conopidă la cuptor cu piept de pui

Cu efort minim, pregăteşti un preparat gustos pentru întreaga familie. Încearcă şi tu reţeta de conopidă cu pui, la cuptor, din ingrediente accesibile.

Ingrediente

500 g piept de pui

350 g caşcaval

100 ml smântână

1 conopidă medie

2 ouă

2 cepe

4 căţei de usturoi, pisaţi

sare

piper

Mod de preparare

Opăreşti conopida în apă cu puţină sare, 5-10 minute. O desfaci în bucheţele mici. Separat, fierbi pieptul de pui, 5 minute. Îl tai fâşii. Într-o tigaie, căleşti ceapa tocată, 3 minute. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Amesteci cu puiul şi mai laşi pe foc încă 2 minute.

Într-un bol, baţi ouăle cu smântâna şi usturoiul. Condimentezi, după gust. Aşezi puiul cu ceapa şi conopida într-un vas termorezistent. Torni deasupra sosul de smântână, uniform. Presari caşcavalul ras. Dai la cuptorul preîncălzit la foc mediu, aproximativ 25-30 de minute.

Comentarii