REȚETE Hamburgeri de dovleac și orez

miercuri, 16 martie 2022, 22:40
2 MIN
 REȚETE Hamburgeri de dovleac și orez

Hamburgerii de dovleac și orez se prepară în 5 minute și se gătesc în 25 de minute. 

 

INGREDIENTE
Pentru o porție:
 150 g dovleac
 40 g orez
 jumătate de linguriță de turmeric
 jumătate de cățel de usturoi
 jumătate de linguriță de boia afumată
 1 lingură de făină
 chili (după gust)

MOD DE PREPARARE
Hamburgerii cu dovleac și orez sunt o gustare perfctă pentru cei ce țin post. O porție are doar 170 de calorii și este bogată în betacaroten, vitamina A, antioxidanți și fibre.

Cum se prepară hamburgerii din dovleac și orez 
Se fierbe orezul conform instrucțiunilor de pe pachet. Orezul alb fierbe în cam 7 – 10 minute, pe când cel integral poate fierbe în circa 10-20 minute. După fierbere se condimentează cu turmeric, boia, chili și usturoi.
În timp ce orezul se gătesște, pregătim dovleacul. Se curăță și se taie în cuburi. Acesta se poate găti la microunde (6 minute), la cuptor (30 minute) sau la aburi (20 minute).
Orezul și dovleacul se pasează cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie. Se gustă și se mai adaugă condimente, în funcție de gustul fiecăruia. Se dă la rece timp de 10 minute. După ce se scoate de la frigider se adaugă lingura de făină și se amestecă bine. Cine are boala celiacă poate înlocui făina cu mălai fin.
Cu ajutorul unei linguri și a mâinilor umezite cu apă, se formează hamburgeri de dovleac cam de aceeași mărime.
Într-o tigaie în care am încins 1 lingură de ulei gătim hamburgerii la foc mediu, timp de 5 minute pe fiecare parte.
Hamburgerii de dovelac cu orez se servesc în chifle cu salată sau ca atare lângă o garnitură de cartofi sau legume.
Evaluează

Comentarii