REȚETE: Pasca fără aluat

luni, 29 martie 2021, 11:27
1 MIN
 REȚETE: Pasca fără aluat

Pasca este un preparat atat de indragit incat isi face loc pe toate mesele romanilor in perioada sarbatorilor pascale. In acest articol ti-am pregatit informatii despre istoria acestui preparat aromat, cateva idei de retete usor de pus in practica si cele mai bune sfaturi pentru un rezultat delicios.

 

INGREDIENTE

700 g branza de vaci
200 g zahar
4 oua
60 g faina
60 g amidon
esenta de vanilie
coaja de lamaie

Mod de preparare Pasca fara aluat:

Este foarte important sa va spun ca branza de vaci trebuie sa fie cat mai grasa si cremoasa, foarte bine scursa. In cazul in care branza este uscata adaugati in compozitie si cateva linguri de smantana cu continut mare de grasimi.

Intr-un castron incapator punem peste branza de vaci zaharul, galbenusurile si aromele. Mixam bine cu blenderul vertical, pana obtinem o crema fina de branza. Adaugam faina si amidonul si amestecam bine pana la omogenizare.

Gustati si adaugati zahar daca o sa considerati ca mai este necesar

Coaja de lamaie si vanilia se pot inlocui cu orice aroma aveti si va place

Separat mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam in crema de branza, in 2-3 transe, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

In acest moment puteti incorpora in crema de branza stafide pe care le-ati tinut la inmuiat in rom

Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava (22 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu spre mic ( sau 140-150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pana pasca fara aluat se rumeneste usor.

Se lasa la racit in tava, dupa care se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Comentarii