Roman Abramovich a revenit în fotbal – Reacția clubului turc pe care oligarhul l-ar fi cumpărat

marți, 05 aprilie 2022, 21:27
2 MIN
 Roman Abramovich a revenit în fotbal – Reacția clubului turc pe care oligarhul l-ar fi cumpărat

Nevoit să vândă clubul Chelsea din cauza sancțiunilor impuse oligarhilor apropiați de președintele rus Vladimir Putin (în contextul războiului din Ucraina), Roman Abramovich nu vrea să stea departe de fotbal și presa turcă anunță că a cumpărat deja o grupare din SuperLig (prima ligă), potrivit hotnews

Mehmet Sepil a anunțat că a demisionat de la președinția clubului Goztepe, iar zvonurile potrivit cărora Roman Abramovich va cumpăra gruparea au împânzit site-urile din Turcia.

„După opt ani, trebuie să renunţ la clubul pe care-l în iubesc la fel de mult ca pe viaţa mea. Dar mă simt bine pentru că ştiu că l-am lăsat pe mâini bune”, este mesajul pe care Mehmet Sepil l-ar fi transmis apropiaților săi.

Presa din Turcia scrie că gruparea din prima ligă va oficializa vanzarea pe 8 aprilie.

„Roman Abramovici merge spre est pentru a rămâne în fotbal. A ajuns la un acord, marţi, pentru a cumpăra Goztepe”, notează Goal.

Vicepreședintele lui Goztepe neagă zvonurile: Oligarhul nu a vorbit cu nimeni
Talat Papatya, vicepreședintele lui Göztepe, a negat vestea potrivit căreia clubul ar fi fost cumpărat deja de oligarhul rus.

„Abramovich nu a vorbit cu nimeni pentru a prelua clubul. Nu există o astfel de situație. Citim în presă că Abramovich a cumpărat clubul. Acest lucru nu este relevant. Vom face anunțul necesar atunci când discuțiile vor ajunge la o anumită maturitate”, a spus Papatya, citat de Fanatik.

După 31 de etape, Gotzepe se află pe locul 18, retrogradabil, cu 27 de puncte. Giresunspor, echipa care ocupă locul 16 (primul care asigură prezența în sezonul viitor de SuperLig), are 36 de puncte.

Roman Abramovich nu mai este conducătorul clubului Chelsea
Numele lui Roman Abramovich figurează pe lista britanică a sancţiunilor vizând conturile şi companiile magnaţilor pro-Kremlin, Abramovich fiind descris ca un oligarh cu o legătură strânsă de decenii cu preşedintele rus Vladimir Putin. Abramovich a dezminţit însă astfel de legături.

Abramovich a anunţat pe 2 martie că scoate la vânzare clubul Chelsea, dar procesul este incert în prezent, întrucât activitatea grupării londoneze este reglementată acum de o licenţă specială guvernamentală.

Comentarii