România a trimis un întreg arsenal în Ucraina: lansatoare de rachete, obuziere, TAB-uri, mitraliere și muniție

joi, 10 august 2023, 08:28
1 MIN
 România a trimis un întreg arsenal în Ucraina: lansatoare de rachete, obuziere, TAB-uri, mitraliere și muniție

Reprezentanții autorităților române, începând cu președintele Klaus Iohannis, au păstrat discreția de fiecare dată când au fost întrebați de contribuția țării noastre la efortul de război al Ucrainei, după ce a fost invadată de Rusia.

Poziția României contrastează puternic cu a altor state foste comuniste – de exemplu, Polonia – care au făcut anunțuri publice în legătură cu livrările de armament către Kiev.

Totuși, informații sporadice, niciodată confirmate oficial de autoritățile române, au indicat că trupele ucrainene au primit armament produs în țara noastră.

Mai mult, ministrul de Externe de la Kiev, Dmitro Kuleba, aflat la Bucureşti anul trecut, a mulțumit României pentru ajutorul pe care l-a acordat Ucrainei încă de la începutul invaziei Rusiei.

În acest context, site-ul de analiză militară din surse deschise Oryx (oryxspioenkop) a publicat recent un material detaliat în legătură cu contribuțiile aduse de România, sub formă de arme și muniții, de partea Ucrainei, la războiul declanșat de Rusia în țara vecină.

Pe lista publicată de Oryx se află lansatoare de rachete de fabricație autohtonă, obuziere, mitraliere grele, sisteme de conducere a focului, muniții pentru categoriile de armament menționate și echipament de protecție (căști și veste antiglonț). Citeşte mai mult pe antena3.ro.

Comentarii