De Business

Punem punctul pe știi

Românii cer tot mai mult locuri de muncă remote, dar oferta este în scădere

duminică, 19 martie 2023, 20:59
1 MIN
 Românii cer tot mai mult locuri de muncă remote, dar oferta este în scădere

Vânătoarea de locuri de muncă la distanţă este mai acerbă decât oricând. Pe site-urile de recrutare, numărul de candidaţi pentru joburi remote a atins un record absolut. Cu toate acestea, firmele scot din ce în ce mai puţine posturi vacante pentru lucrul de acasă. 

Compromisul care ia tot mai mult teren este programul hibrid, cu o zi sau două pe săptămână la birou şi restul de acasă.

Amalia este angajată de 16 ani într-o companie internaţională de IT. De când a început pandemia, activitatea ei s-a mutat exclusiv de acasă. Amalia Stanciu – angajată în companie IT: Singurul lucru pe care nu l-am putea recupera niciodată este timpul. Zilnic aş câştiga cam două ore, drumul de dus şi drumul de întors pe care l-aş face până la sediul companiei pentru care lucrez. Lucratul de acasă, tot timpul izolat, te cam rupe de oameni şi asta ar fi unul dintre aspectele negative. O companie românească de soluţii în IT a trecut anul trecut la sistemul cu muncă şi de acasă şi de la birou pentru toţi cei 500 de angajaţi.

Cristina Anghel – specialist resurse umane companie IT: Am constatat că dacă venim o zi sau două zile pe săptâmână la birou, atunci când vorbim de şedinţe în care discutăm proiectele, energia şi efortul pus în a agrea lucruri şi planuri pentru zilele viitoare sunt considerabil mai mici faţă de efortul pe care l-am depune într-o întâlnire remote.

Cititi materialul integral pe digi24.ro

Comentarii