S-a deschis primul Aqua Park cu tobogane si piscine. Este în comuna Victoria, lângă graniţa cu Republica Moldova

vineri, 11 august 2023, 01:50
4 MIN
 S-a deschis primul Aqua Park cu tobogane si piscine. Este în comuna Victoria, lângă graniţa cu Republica Moldova

De câteva săptămâni, în județul Iași s-a deschis primul aqua park cu trei piscine cu tobogane pentru copii, la granița cu Republica Moldova, în comuna Victoria. Aqua Party e investiția unui om de afaceri cunoscut în Iași, care deține și Indiana și restaurantul Moara de Foc, iar parcul acvatic pentru copii completează ansamblul mai vechi, pe care erau deja construite un restaurant, locuri de cazare și două piscine. Prețul de intrare este, în weekend, de 80 de lei pentru adulți și copiii peste 10 ani și de  60 de lei pentru copiii cu vârste între 3 și 10 ani.

O soluție pentru părinții care în zilele caniculare nu vor să-și țină în casă copiii aflați încă în vacanță, Aqua Party îi pune însă în dilemă pe adulți. Potrivit paginii de internet, “la Aqua Party, găsești cea mai mare piscină în aer liber din Iaşi, ca principal punct de atracţie turistică. Dacă iubești să înoți, îţi dăm o veste bună: ai peste 250 mp. de pieptănat apa cum știi tu”. Doar că cea mai mare piscină în aer liber din Iași, în care ar putea înota adulții e separată prin clădirea cu spații de cazare de zona cu piscinele mici, cu tobogane, pentru copii. Părinților nu le rămâne decât soluția să-și supravegheze cu schimbul copiii, în timp ce se bucură și ei de înot în aer liber.

Copiii până în trei ani au acces gratuit (fără șezlong), în timp ce cei mai mari, plătitori de bilet, au și șezlongul inclus în preț. Cele trei piscine cu tobogane sunt de diferite adâncimi. Într-una din ele, apa abia daca ajunge la genunchiul unui adult, una este de 0,9 m, iar cea de a treia, mică ca suprafață, are o adâncime de 1,2 m. “Aqua Bebe îi oferă bebelușului tău posibilitatea să descopere încă din primele luni de viaţă cea mai naturală şi mai liberă formă de mişcare, care să-l ajute să se dezvolte armonios şi să îşi clădească ușor, dar sigur, încrederea în sine”, își îmbie Agrement Victoria clienții, pe care îi mai anunță pe pagina de internet și că “piscinele sunt dotate cu tobogane, care funcţionează prin rotație, deoarece echipamentele au restricții tehnice, iar toboganele cu apă nu sunt un loc de joacă permanent, piscinele fiind activitatea de baza a locației”. Pe lacul din apropierea bazei de agrement a fost construit un ponton, iar câteva hidro-biciclete, “parcate” pe margine stau ca o promisiune a unei viitoare diversificări a ofertei.

La câteva săptămâni de la deschidere, într-una dintre cele mai călduroase duminici din această vară, pe 6 august, câteva zeci de persoane găsiseră deja drumul către Aqua Party, însă locul de agrement nu avea nici pe jumătate dintre șezlonguri ocupate. “Noi am dat drumul în iulie, dar dacă vremea e așa cum e, nu au prea venit clienți”, a explicat Marian Crețu, acționarul care deține 46% din SC Agrement Victoria SRL (fosta Aristo SRL).

Între afacerile din județul Iași care oferă “Facilităţi de cazare pentru vacanțe şi perioade de scurtă durată”, firma condusă de Marian Crețu și de fiii săi, Lucian (33 ani) și Sebastian (20 ani) s-a plasat anul trecut pe locul al cincilea, cu o cifră de afaceri de 640.583 de lei și cu profit pe anul 2022 de 323.708.

Liderul clasamentului a fost firma US-ROM House LTD SRL (Little Texas), cu 8,2 milioane lei cifră de afaceri și 1,6 milioane lei profit, urmat de Master Artis SRL – o firmă cu sediul social în valea Lupului, dar cu punct de lucru în Ceahlău, Jud. Neamț), de  Good Turism SRL (cu sediul social în Lunca Cetățuii și cu punct de lucru în Localitatea Poieni, Jud. Iași) și de Uni-Tour SRL (cu sediul social în Pașcani și punct de lucru în comuna Drăgușeni, Jud. Suceava).

Familia Crețu mai deține SC Indiana SRL și Moldo Immobilis SRL. Indiana și-a depus bilanțul pe anul trecut pe activități încadrate la “Hoteluri şi alte facilităţi de cazare similare” și a realizat a 19-a cea mai mare cifră de afaceri din Județul Iași (1.319.532 lei cifră de afaceri și 752.002 lei profit), în timp ce topul a fost condus de Complexul Hotelier Unirea (28,6 milioane cifră de afaceri în 2022), urmat de Palas International Resort SRL (cu o cifră de afaceri de 26,6 milioane de lei) și de Motel Bucium SRL, cu o cifră de afaceri de 16,2 milioane de lei.

Moldo Immobilis (restaurantul de la Moara de Foc), a avut în schimb cea mai mare cifră de afaceri dintre cele dezvoltate de familia Crețu (4,4 milioane de lei) și cel mai mic profit (192.572 lei) și s-a plasat pe locul 33 în topul restaurantelor (vezi AICI  )

În 2023 însă, la Aqua Party, familia de oameni de afaceri Crețu are nevoie de o vară lungă și fără ploi pentru ca investiția să se transforme într-o victorie demnă de numele comunei în care e plasată. De la o datorie de 71.800 lei în 2020, extinderea agrement Victoria cu baza cu piscine și tobogane pentru copii a dus la o creștere a datoriilor cu 890% în anul următor și cu încă 285% apoi, ajungând în 2022 la 2,7 milioane lei.

Comentarii