S-a încheiat sezonul de încălzire. Dacă nu vreți calorifere reci, depuneți o cerere

sâmbătă, 30 aprilie 2022, 10:21
2 MIN
 S-a încheiat sezonul de încălzire. Dacă nu vreți calorifere reci, depuneți o cerere

Primăria Municipiului Iași a încheiat sezonul de încălzire 2021 – 2022.

În cursul dimineții de sâmbătă, 30 aprilie, capacitățile de producție de la CET II Holboca, care funcționează cu cărbune, vor fi oprite, iar agentul termic va fi produs de CET I Iași (Tudor Vladimirescu), care funcționează pe gaz.

Clienții sistemului centralizat de alimentare cu agent termic (spitale, unități școlare, companii, persoane fizice) vor beneficia în continuare de căldură, însă numai pe baza unei cereri către municipalitate. Majoritatea familiilor ale căror apartamente sunt racordate la sistemul centralizat doresc să renunțe la căldură, astfel încât prioritară rămâne furnizarea agentului termic către spitale și către celelalte instituții beneficiare, în funcție de opțiunea acestora.

Apa caldă va fi asigurată pentru toți clienții.

Municipalitatea a pornit sezonul de încălzire pe 8 octombrie 2021 prin CET I Iași. Capacitățile de producție de la CET II Holboca au fost pornite pe 14 decembrie 2021.

În acest sezon rece CET II Holboca a consumat în jur de 95.000 de tone de cărbune.

Atât aprovizionarea cu cărbune, cât și furnizarea de agent termic au funcționat fără sincope și fără probleme semnificative.

În Iași, spre deosebire de alte municipii, prețul gigacaloriei nu a fost majorat în această iarnă, în ciuda creșterii explozive a prețurilor combustibililor pe piețele internaționale.

La sistemul centralizat de alimentare cu agent termic sunt racordate în jur de 28.000 de locuințe, în jur de 90% din unitățile de învățământ, 10 din cele 12 spitale, instituții publice și private.

Urmăriți pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iași.

Comentarii