S-a triplat numărul copiilor cu Covid internaţi în spital. Atenţie mare la copiii mici!

marți, 18 ianuarie 2022, 02:50
2 MIN
 S-a triplat numărul copiilor cu Covid internaţi în spital. Atenţie mare la copiii mici!

Dacă pe 11 ianuarie erau internaţi doar opt copii, ieri erau 24. Mai mult de jumătate din copiii internaţi sunt cu vârsta sub trei ani.

Numărul copiilor depistaţi cu COVID şi internaţi la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a crescut constant, fiind aproape triplu faţă de săptămâna trecută. Dacă pe 11 ianuarie erau internaţi doar opt copii, ieri erau 24. Mai exact, 23 de pacienţi erau în zona COVID non-ATI şi încă un caz în zona ATI.

„Este un val de patologie moderată, cu o medie mică de spitalizare, de trei-patru zile. Din cei 23, vor fi externaţi azi (n.red. – luni) şapte copii. Având în vedere că există o medie mică de spitalizare, este un rulaj mare pe zona roşie, cea non ATI”, a declarat Alina Belu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”.

Specialiştii au mai remarcat că mai mult de 50% din copiii internaţi sunt copii cu vârsta sub trei ani. Copilul în vârstă de trei ani care suferă de tetralogie Fallot, o malformaţie cardiacă congenitală şi cu alte probleme asociate neurologice şi care săptămâna trecută era internat la ATI, a fost între timp transferat pe zona roşie, starea sa fiind una mai bună.

Acesta a fost transferat de la Bacău la Iaşi după ce a fost diagnosticat pozitiv. Copilul se află în evidenţele medicilor de la Târgu Mureş, după ce a trecut printr-o operaţie pe cord deschis. „Joi va fi transportat în Italia pentru o nouă intervenţie chirurgicală”, a mai precizat Alina Belu.

La Spitalul de Copii sunt 26 de paturi disponibile pentru tratarea cazurilor COVID, reprezentanţii spitalului spunând că în cursul acestei săptămâni se va decide dacă este necesară extinderea zonei.

Conform raportării Direcţiei de Sănătate Publică, de la începutul anului şcolar au fost confirmaţi 1.705 elevi, cu 34 de cazuri în plus faţă de ziua de vineri, 14 ianuarie.

Perioada cea mai aglomerată din valul anterior a fost la jumătatea lunii octombrie, când erau internaţi peste 30 de pacienţi, fiind necesară extinderea zonei unde erau trataţi copiii pentru a putea face faţă tuturor cazurilor. 

Comentarii