S-au încheiat înscrierile în parohii pentru vizita Papei la Iaşi

joi, 02 mai 2019, 01:50
2 MIN
 S-au încheiat înscrierile în parohii pentru vizita Papei la Iaşi

Estimările neoficiale indică un număr de peste 60.000 de înscrişi. A fost încheiată o înţelegere cu CFR pentru închirierea unor trenuri speciale destinate pelerinilor.

Pregătirile pentru vizita Papei Francisc la Iaşi se pregătesc să intre în linie dreaptă. Ieri a fost ultima zi pentru înscrieri în parohii, situaţia finală cu cei care au venit să se înscrie în Dieceza de Iaşi urmează să fie concretizată la începutul săptămânii viitoare, completându-se cu numărul celor care s-au înscris în aprilie. În momentul de faţă, estimări neoficiale duc număr la peste 60.000, în condiţiile în care circa 6.000 dintre aceştia s-au înscris online. Pentru cei care s-au înscris în parohii, în aceste zile se vor tipări biletele care vor fi trimise către parohi pentru a le distribui împreună cu informaţii importante legate de organizare: cum se vor deplasa la Iaşi, când anume vor ajunge, pe ce poartă de intrare se vor prezenta pentru întâlnirea cu Papa şi în ce zonă vor sta pe durata întâlnirii. Deşi înscrierile în parohii au fost închise de ieri, cele online vor continua până pe 30 mai, cu o zi înainte de vizita papei.

Din informaţiile „Ziarului de Iaşi“, a fost încheiată o înţelegere cu CFR pentru închirierea unor trenuri speciale care să aducă pelerinii din toate judeţele Moldovei păstorite de Episcopia Romano-Catolică din Iaşi către capitala Moldovei, iar o parte din costurile închirierii vor fi acoperite prin creşterea tarifului biletelor plătite de pelerini. Papa Francisc este aşteptat la Iaşi pe 1 iunie, pentru circa 90 de minute, acesta urmând să participe la o scurtă slujbă în catedrala de pe Ştefan cel Mare, iar apoi să meargă printre credincioşi cu papamobilul şi să le vorbească tinerilor şi familiilor de pe o scenă amplasată în faţa Palatului Culturii.

Comentarii