S-au publicat cifrele de şcolarizare la Agronomie şi la UMF. Mai multe locuri pentru admiterea la facultate, la Iaşi

sâmbătă, 22 mai 2021, 01:57
2 MIN
 S-au publicat cifrele de şcolarizare la Agronomie şi la UMF. Mai multe locuri pentru admiterea la facultate, la Iaşi

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi (UMF) şi Universitatea de Ştiinţele Vieţii „Ion Ionescu de la Brad” (IULS) au publicat cifrele de şcolarizare pentru noul an universitar, 2021 – 2022, ce au fost validate de către Ministerul Educaţiei

În cazul IULS, anul acesta au fost primite mai multe locuri de la minister, fiind peste 1.500 pentru admiterea din iulie 2021, atât la licenţă, cât şi la master. „Numărul total de locuri aprobat de către Ministerului Educaţiei pentru absolvenţii de liceu este de 992, dintre care 680 locuri sunt cu finanţare de la buget (cu 30 mai multe decât în anul precedent), 43 locuri sunt pentru români de pretutindeni, iar 269 locuri sunt cu taxă. Important de precizat este faptul că 28 de locuri sunt prevăzute pentru absolvenţii liceelor din mediul rural”, au transmis reprezentanţii IULS. Aceştia au precizat că anul acesta au mai multe locuri la licenţă pentru studenţii români de pretutindeni, iar noutatea din anul acesta este că studenţii din Republica Moldova vor beneficia de cazare gratuită în căminele universităţii. În ceea ce priveşte studiile de masterat, absolvenţii de facultate au la dispoziţie 607 de locuri, dintre care 470 sunt de la buget (tot cu 30 mai multe faţă de 2020). Conform calendarului, înscrierea va avea loc în perioada 12 – 23 iulie 2021, care poate fi realizată atât online, cât şi la sediul facultăţilor.

În cazul UMF, vor fi scoase la concurs 791 locuri fără taxă şi 585 locuri cu taxă în lei. Dintre locurile fără taxă, sunt repartizate candidaţilor care au absolvit licee din mediul rural 40 locuri, 10 locuri absolvenţilor de liceu care provin din sistemul de protecţie socială, 6 locuri pentru rromi şi 44 de locuri pentru românii de pretutindeni. Studenţii internaţionali au la dispoziţie 630 de locuri pe cont propriu valutar, unde taxa este de 5.000 de euro pe lună. De asemenea, mai sunt 35 de locuri cu taxă în lei pentru a II-a facultate, repartizate astfel: 10 – Medicină, 7 – Asistenţă Medicală Generală, 2 – Nutriţie şi dietetică, 5 – Medicină Dentară, 2- Tehnică Dentară, 2 – Asistenţă de profilaxie stomatologică, 5 – Farmacie, 2 – Bioinginerie, 2 – Balneofiziokinetoterapie şi recuperare.

Comentarii