Sală de teatru în cartier: cifrele proiectului vor fi azi pe masa consilierilor locali

joi, 21 martie 2019, 02:50
2 MIN
 Sală de teatru în cartier: cifrele proiectului vor fi azi pe masa consilierilor locali

Este vorba de transformarea radicală a Cinema Dacia. Reprezentanţii Primăriei Iaşi au stabilit suma necesară reabilitării cinematografului construit în perioada comunistă. Obiectivul nu va mai fi dedicat cinematografiei.

Consilierii locali ieşeni se vor întruni în cursul zilei de astăzi într-o şedinţă extraordinară în care vor dezbate studiile de fezabilitate întocmite pentru mai multe investiţii cear urma să fie derulate, în perioada următoare, în municipiu. Printre cele mai importante puncte de pe ordinea de zi se numără şi cel al reabilitării fostului cinematograf Dacia, pentru a cărui modernizare, extindere şi dotare a fost întocmit un studiu ce va ajunge azi pe masa consilierilor. Conform documentului, valoarea totală a proiectului a fost stabilită la puţin peste 11 milioane de lei şi ar urma să fie finalizat în termen de 18 luni de la momentul începerii lucrărilor.

„Momentan, clădirea nu este dată în exploatare, urmând ca prin intermediul proiectului să se realizeze lucrări de reabilitare, modernizare şi dotare, cu scopul transformării sălii actuale de cinema într-o sală multifuncţională care să permită desfăşurarea activităţilor de teatru, muzică, dans etc.“, se menţionează în referatul de specialitate ataşat proiectului de hotărâre. În acelaşi document se mai menţionează că prin proiect ar urma să fie amenajate spaţii pentru recuzită şi pentru actori, se vor reface trotuarele, se va extinde sala de spectacol etc. Consilierii vor mai analiza astăzi o serie de proiecte referitoare la investiţii pe care municipalitatea intenţionează să le desfăşoare cu ajutorul fondurilor europene. Printre proiecte se numără cele privind construirea unor grădiniţe în Bucium şi Dacia, precum şi reabilitarea Grădiniţei PP 13 (str. V. Lupu).

„Proiect integrat de regenerare urbană şi socială în zona Cicoarei – Centrul Multifuncţional Cicoarei“ este un alt obiectiv de pe ordinea de zi a şedinţei. E vorba de construcţia unui centru, pe o suprafaţă de două hectare, în care se vor organiza activităţi educative pentru copiii şi tineret din cartierul Cicoarei şi din cele învecinate. Centrul va avea o sală de spectacol de 120 de persoane, o sală de sport pentru 150 de spectatori, două săli de muzică, două săli de co-working, două săli IT, o bibliotecă. Costurile totale ale acestui proiect, care îşi propune să vină în sprijinul populaţiei minoritare, în special cele de etnie romă, va fi de aproape 17 milioane de lei, o mare parte din bani urmând a fi decontată de UE. Alte proiecte ce vor fi analizate de consilieri sunt cele referitoare la modernizarea unor unităţi din campusul şcolar „Gh. Asachi“ şi de reabilitare a zonei de agrement C.A. Rosetti. 

Comentarii