Sărbătoare mare pe 27 martie. Ce este total interzis să faci în această zi?

marți, 26 martie 2024, 11:56
1 MIN
 Sărbătoare mare pe 27 martie. Ce este total interzis să faci în această zi?

Pe 27 martie creştinii ortodocşi sărbătoresc o mare sfântă. În această zi credincioşii ţin post pentru că doar aşa vor avea parte de linişte sufletească. Unii evită să se spele pe cap în această zi. Sfânta Muceniţă Matroana din Tesalonic este pomenită în calendarul creştin ortodox la 27 martie. Ea a fost în slujba unei femei de credinţa iudaică. 

Aceasta era soţia guvernatorului Tesalonicului şi era foarte rea. Din tinereţea Sfânta Matroana era creştină şi pentru că nu intra în sinagogă alături de stăpâna sa, ci se ducea la biserica creştinilor, era foarte rău chinuită de aceasta.

Într-o zi aflând Pautilla că Sfânta Matroana a fost din nou la biserică, a bătut-o şi a închis-o legată într-o cameră întunecoasă, patru zile, fără apă şi mâncare. După acest timp fiind găsită de stăpâna sa dezlegată şi stând la rugăciune, a fost din nou bătută şi închisă până a murit. Trupul său neînsufleţit a fost aruncat de cea care a omorât-o de pe zidul casei, fiind foarte înalt. După acelaşi zid a alunecat din greşeală şi ucigaşa şi zdrobindu-se a avut parte de o moarte rea.

De aici moaştele Sfintei Matroana au fost adunate de credincioşi şi au fost îngropate cu multă cinste. Mai târziu, Alexandru, episcopul Tesalonicului, a zidit o biserică în numele sfintei, punând aici şi cinstitele sale moaşte, scrie Agrepres. 

Vezi mai multe detalii pe newsweek.ro

Comentarii