Șase tâlhari, un piroman și un hoț, reținuți de polițiștii ieșeni

vineri, 20 ianuarie 2023, 13:10
4 MIN
 Șase tâlhari, un piroman și un hoț, reținuți de polițiștii ieșeni

Polițiștii ieșeni au reținut mai mulți tineri suspectați de comiterea faptelor de tâlhărie, incendiere și furt.

Ajutor de la Cluj

 
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Iași au identificat 6 tineri cu vârste cuprinse între 18 și 22 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată.
Din investigațiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 03/04 ianuarie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iași, aceștia i-ar fi smuls unui tânăr portofelul din care ar fi sustras 400 de lei.
Pentru depistarea unuia dintre cei șase tineri, polițiștii ieșeni au beneficiat de sprijinul colegilor de la IPJ Cluj și IPJ Mureș, acesta fiind localizat pe raza mun. Cluj.
La data de 18 ianuarie a.c., cei șase tineri bănuiți de comiterea faptei au fost conduși la audieri, iar în baza probatoriului administrat în cauză, toți au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.
La data de 19 ianuarie a.c., aceștia au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi și Judecătoriei Iași, instanța dispunând față de ei luarea măsurii arestării preventive pentru 30 de zile.
Cercetările sunt continuate.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor Iași.
 

Incendiu de 120.000 de lei

 
Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani au identificat un bărbat din com. Andrieșeni, care la data de 01.01.2023 ar fi incendiat baloți de fân de pe o proprietate privată din com. Andrieșeni, prejudiciul creat fiind de 120.000 lei.
De asemenea, pe parcursul cercetărilor, un tânăr de 22 de ani, ar fi influențat declarațiile unor martori și ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu acest incendiu.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 20 ianuarie a.c., cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore şi introduși în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 21 ianuarie 2023, aceștia vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere, influențarea declarațiilor și mărturie mincinoasă.
 

Hoț de bijuterii

 
La data de 19 ianuarie a.c., polițiștii Secției nr. 3 Poliție Iași au depistat în flagrant un tânăr, din județul Neamț, care în aceeași zi ar fi sustras dintr-o societate comercială de pe raza mun. Iași două brățări din aur și un lanț din aur în valoare de 4.115 lei.
De asemenea, cu o zi înainte, tânărul ar fi sustras din apartamentul în care locuia cu chirie, un televizor și ar fi distrus două uși ale aceluiași imobil.
În baza probatoriului administrat în cauză, la aceeași dată, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore şi introdus în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 20 ianuarie 2023, acesta va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, cu propuneri legale.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat, furt și distrugere.
 

Furt de alcool 

 
Polițiștii Secției nr. 9 Poliție Rurală Hârlău și Postului de Poliție Belcești au identificat doi tineri bănuiți de comiterea de infracțiuni de furt calificat, respectiv complicitate la comiterea unora dintre aceste fapte, ce ar fi fost săvârșite pe raza com. Belcești.
Din cercetări a rezultat faptul că la data de 18 iunie 2022, unul dintre tineri ar fi sustras, dintr-un imobil, două brățări și un lanț de aur în valoare de 1000 lei.
De asemenea, la data de 31 octombrie 2022, acesta ar fi sustras, dintr-un imobil, articole vestimentare în valoare de 300 lei și 100 lei.
Totodată, la data de 05.01.2023, acesta ar fi sustras dintr-un bar, băuturi alcoolice și 200 lei.
În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 19 ianuarie 2023, cei doi au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore şi introduși în Arestul I.P.J. Iaşi.
La data de 20 ianuarie 2023, aceștia vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău, cu propuneri legale.
Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat și complicitate la furt calificat.

Comentarii