Sat din Grecia mistuit de flăcări. Oamenii abia au scăpat cu viață

miercuri, 19 iulie 2023, 14:59
1 MIN
 Sat din Grecia mistuit de flăcări. Oamenii abia au scăpat cu viață

Flăcările au mistuit totul într-o localitate aflată la doar 20 de kilometri de Atena. Incendiile de pădure care au cuprins satul Mandra au lăsat în urmă un peisaj apocaliptic.

 Incendiile din ultimele zile au creat cele mai mari probleme în regiunile din jurul Atenei. Pădurile de pe dealurile din jurul localității Mandra, aflată la doar 20 de kilometri de centrul Atenei, au luat foc pe fondul temperaturile ridicate și al secetei.  Localitatea Mandra a fost cuprinsă de flăcări, au ars case, mașini și pomi. Zona este cuprinsă de un fum dens. „Trăim un coșmar”, a declarat primarul Christos Stathis pentru Open TV. „Case și terenuri sunt în flăcări”.

„Am muncit atât, am construit, iar acum totul a dispărut”, a spus Andreas Theodosiadis, un locuitor din Mandra, care privește neputincios clădirile arse și resturile mașinilor carbonizate. Incendiul, care a izbucnit luni în regiunea Dervenochoria, la aproximativ 30 km nord de Atena, s-a extins rapid din cauza vântului puternic și a ajuns marți în Mandra. Oamenii au fost nevoiți să fugă, fără să mai apuce să ia ceva cu ei. Marți seară, după ora 20.00, flăcările s-au extins necontrolat.

Comentarii