Scandalul exproprierilor controversate de la Mogoşoaia: Nume grele din politică au interese în zonă!

luni, 17 ianuarie 2022, 19:24
2 MIN
 Scandalul exproprierilor controversate de la Mogoşoaia: Nume grele din politică au interese în zonă!

Scandalul din ultimele zile privind exproprierile controversate a celor câteva sute de hectare de teren arabil din comuna Mogoşoaia a scos la iveală şi câteva nume grele ale proprietarilor care sunt de acord cu propunerea primăriei de a ceda 39% din suprafaţa arabilă pe care o deţin pentru a primi restul de 61% în intravilan. Mecanismul convertirii terenului arabil în intravilan

Potrivit convenţiei bilaterale dintre primărie şi proprietar consultată de G4media.ro, proprietarul cedează în primă fază 39% din suprafaţa arabilă deţinută după care împuterniceşte primăria ca pentru cei 61% rămaşi să facă câte „alipiri/dezlipiri/partajări şi schimburi de teren” vrea pentru a-i putea fi relocaţi într-o zonă intravilană. Cu alte cuvinte, vorbim despre o cedarea integrală a terenului arabil în baza angajamentului din partea primariei că proprietarul va primi 61% în intravilan.

Printre proprietarii de acord cu această propunere se numără: Alina Gorghiu – senatoare PNL şi fost preşedinte PNL, Daniel Dăianu – preşedintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Şcrioşteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL) şi Tudor Precup – fiul minor al primarului Mogoşoaiei Paul Precup (PNL).

  • Alina Ştefania Gorghiu împreună cu Cristian-Dan Iancu şi Primăria Mogoşoaia deţin 17.000 mp.
  • Mihai Gorghiu împreună cu soţia (Doina) şi cu alte două persoane deţin 17.500 mp. Mihai şi Doina Gorghiu sunt părinţii Alinei Gorghiu.
  • Daniel Dăianu deţine 9,975 mp.
  • Ionel Scrioşteanu împreună cu soţia şi alte 4 persoane deţin 34.525 mp
  • Tudor Mihai Cristian Precup (fiul minor al Primarului Mogoşoaiei) şi Primăria Mogoşoaia deţin 10.000 mp

Potrivit ultimelor date transmise de Primăria Mogoşoaia, zona vizată de exproprierile prezente are în componenţă 626 de proprietari unici privati vizati din care 350 si-au exprimat acordul si au cedat 39%, iar 276 au refuzat sa isi dea acordul, fiind astfel proprietari expropriabili. Tuturor celor 626 de proprietari, Primăria le-a propus două variante: fie cedează 39% din teren şi primesc 61% în altă parte, fie acceptă să fie despăgubiţi cu 1,7 eurp/mp.

Cititi materialul integral pe G4MEDIA

Comentarii