Scena Teatrului Naţional s-a mutat pe YouTube. Încă un spectacol online

miercuri, 01 aprilie 2020, 01:58
2 MIN
 Scena Teatrului Naţional s-a mutat pe YouTube. Încă un spectacol online

Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“ din Iaşi propune publicului de acasă încă un spectacol care poate fi urmărit on-line. De această dată, instituţia de cultură ieşeană propune o reîntâlnire cu o echipa artistică care a pregătit în 2005 spectacolul „Pădurea“ de A. N. Ostrovski. Piesea, în traducerea Valeriei şi Profirei Sadoveanu este regizată de către Andrei Andreev, scenografia este semnată de Axenti Marfa, mişcarea scenică a fost gândită de Victoria Bucun, iar asistenţa de regie a fost asigurată de Ioana Bujoreanu.

„Spectacolul nostru e o comedie deloc veselă, dacă e permis paradoxul, e un joc de-a râsu´-plânsu´ despre o lume crescută în spiritul patriarhal al ţarismului, care se trezeşte din senin în epoca banului, în capitalism, cu o libertate pe care nu ştie şi nu poate să o folosescă, refuzând-o în consecinţă. Ca simbol, pădurea reprezintă tocmai această ezitare într-un labirint de forme şi idei noi care, în lipsa vechilor idealuri, invadează subconştientul“, menţiona Andrei Andreev, regizorul spectacolului.

Spectacolul poate fi vizionat pe canalul de YouTube al Teatrului Naţional Iaşi sau pe site-ul acestuia, la secţiunea Noutăţi, putând fi accesat pentru o săptămână.

Cei care vor urmări spectacolul au ocazia să îi vadă jucând pe actorii Doina Deleanu, Irina Răduţu Codreanu, Liviu Manoliu, Daniel Busuioc, Constantin Avădanei, Dumitru Năstruşnicu, Cosmin Maxim, Călin Chirilă, Doru Aftanasiu, Florin Mircea, Puşa Darie, Gelu Zaharia, Silvia Popa, Irina Scutariu, Bogdan Matei, Nicoleta Ciobanu, Ionuţ Dumitru, Brânduşa Aciobăniţei, Ana Maria Cazacu, Ioana Lefter, Andreea Boboc, Cristina Botnărescu, Vili Volf, Marius Smântână, Cosmin Panaite şi Corneliu Laur.

Comentarii