Şcoală de vară organizată de ISJ Iaşi pentru a lupta împotriva abandonului şcolar

luni, 27 august 2018, 01:56
2 MIN
 Şcoală de vară organizată de ISJ Iaşi pentru a lupta împotriva abandonului şcolar

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a anunţat demararea unui proiect realizat de către Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Eudcaţională (CJRAE) ce poartă numele „Smart Vacanţă“ – şcoală de vară pentru facilitare tranziţiei de la gimnaziu la liceu. Acesta va avea loc în perioada 29 – 30 august, sub forma unei tabere, iar beneficiarii ei sunt 50 de elevi din mediul rural din judeţul Iaşi.

„Problematica tranziţiei şcolare la un alt ciclu de şcolaritate pentru elevii din mediul rural presupune schimbări pro­funde – schimbarea mediului în care funcţionează unitatea de învă­ţă­mânt, contactul cu o comunitate şco­lară eterogenă, dificultăţi legate de transport, navetă, cazare în cămine sau internate şcolare, scăderea motivaţiei şcolare şi de dezvoltare perso­nală, preocuparea scăzută a familiei pen­tru traseul educaţional al tână­rului care a finalizat opt clase“, au precizat reprezentanţii CJRAE.

De aceea, spun aceştia, pentru mulţi elevi schimbările la trecerea de la gimnaziu la liceu sunt radicale, iar multe dintre problemele nerezolvate duc la risc crescut de părăsire timpurie a şcolii sau abandon.

Astfel, la acest proiect participă elevi din trei şcoli gimnaziale, din Aroneanu, Osoi şi Ţuţora.

„Activităţile taberei vor viza dezvoltarea abilităţilor de comunicare şi relaţionare cu elevi din alte comunităţi, autocunoaşterea propriilor valori, interese, abilităţi în acord cu oportunităţile de carieră, creşterea nivelului motivaţional şi de dezvoltare personală şi profesionalăă a elevilor pri interacţiunea cu modele de carieră ale tinerilor liceeni“, au mai specificat organizatorii.

Partener în program este Liceul Tehnologic Economic de Turism Iaşi.

Comentarii