Se investighează accidente produse de mașinile semiautonome Tesla

joi, 18 martie 2021, 11:01
1 MIN
 Se investighează accidente produse de mașinile semiautonome Tesla

Un al doilea accident al unui vehicul Tesla aflat în deplasare semiautomată a impus autorităților americane să declanșeze o nouă investigație privind acest sistem.

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului (NHTSA) a trimis o echipă de control în statul Michigan pentru a investiga motivele pentru care un automobil Tesla care utiliza sistemul Autopilot a lovit un vehicul al Poliției care se afla cu girofarul în funcțiune.

Conform autorităților, o mașină de poliție care staționa pe marginea șoselei interstatale 96, cu semnalele luminoase în funcțiune, a fost lovită de un vehicul Tesla aflat în deplasare. Accidentul nu s-a soldat cu răniri, însă șoferul mașinii Tesla a fost chemat în instanță pentru că nu a evitat accidentul și „conducea” cu permisul suspendat.

Acesta nu este primul accident care a implicat un vehicul Tesla. Conform Associated Press, cu mai puțin de o săptămână în urmă un cuplu din Detroit a intrat cu mașina într-o semiremorcă, din accident rezultând rănirea persoanelor aflate în automobil. Poliția orașului american a anunțat că, aparent, mașina nu avea sistemul Autopilot activat.

Aflați amănunte de pe economica.net.

Comentarii