Se reia licitaţia pentru documentaţia necesară reabilitării termice a Palatului Administrativ

joi, 23 martie 2023, 23:25
1 MIN
 Se reia licitaţia pentru documentaţia necesară reabilitării termice a Palatului Administrativ

Instituţia Prefectului a relansat licitaţia pentru întocmirea documentaţiei necesare autorizării lucrărilor de reabilitare termică a Palatului Aministrativ (Casa Pătrată).

O primă procedură în acest sens a fost lansată în luna februarie 2023, dar a fost anulată pe motivul că ofertele depuse nu sunt admisibile. La licitaţie au participat două firme, din afara judeţului Iaşi. Valoarea estimată a contractului a rămas aceeaşi (peste 460.000 lei, fără TVA), iar companiile interesate pot depune oferte cel târziu pe 3 aprilie. Costurile pentru lucrările de reabilitare a clădirii, în valoare de circa 20 milioane lei, sunt asigurate prin intermediul PNRR, dar o licitaţie va putea lansată doar după întocmirea documentaţiei tehnice menţionate mai sus.

Clădirea Palatului Administrativ a fost construită la sfârşitul anilor 1960, iar în perioada comunistă a fost sediul Comitetului Judeţean de Partid al PCR. La balconul amplasat spre Piaţa Palatului îşi ţinea discursurile Nicolae Ceauşescu. În a doua parte a anilor '70, Casa Pătrata a fost condusă de prim-secretarul Ion Iliescu. După Revoluţie, clădirea a devenit sediu pentru Prefectură şi Consiliul Judeţean. 

Comentarii