De Business

Punem punctul pe știi

Se schimbă regulile pentru construcții. Unde și în ce condiții poți ridica un imobil fără autorizație

joi, 30 martie 2023, 22:53
1 MIN
 Se schimbă regulile pentru construcții. Unde și în ce condiții poți ridica un imobil fără autorizație

O autorizație de construcție trebuie eliberată în cel mult 65 de zile, iar în mediul rural unele case pot fi ridicate fără acest document. Sunt două dintre prevederile noului Cod al construcțiilor aprobat de Guvern.

Proiectul de lege, care va merge în Parlament, modifică și pune la un loc 17 acte normative mai vechi și își propune să simplifice procedura de aprobare a noilor construcții. În cazul marilor dezvoltatori imobiliari aduce, însă, și costuri mărite.

Noul Cod al Amenajării Teritoriului, Urbanismului și Construcțiilor aprobat de Guvern promite să reducă numărul de avize și aprobări și să asigure astfel eliberarea unei autorizații de construcție în maximum 65 de zile.

Schimbarea cea mai mare va fi în mediul rural, unde oamenii își vor putea construi case fără autorizație, cu o simplă notificare la primărie. Există însă o serie de condiții: clădirea trebuie să aibă maximum 150 de metri pătrați, doar parter, fără subsol.

Andra Barbu, inspecția în construcții Primăria Bod: "Trebuie construit după proiecte tip, întocmite de proiectanți, după modele de lucru. Nu se va putea construi haotic prin nerespectarea legii. ”

Tot cu notificare prealabilă și fără autorizație vor putea fi construite garaje, bucătării de vară și va fi realizată închiderea balcoanelor, la bloc.

Mai mult, pe stirileprotv

Comentarii