Secretarul general de MTS a stat 8 luni în funcție fără acte. Tot ce a semnat poate fi atacat

joi, 13 mai 2021, 12:58
1 MIN
 Secretarul general de MTS a stat 8 luni în funcție fără acte. Tot ce a semnat poate fi atacat

Soluția găsită de ministrul Sportului a fost și ea ilegală. Eduard Novak a dat anunț de angajare pe un site de joburi, deși pentru funcția de secretar general trebuia organaizat un concurs, conform legii.

Ciprian Constantin Păsăilă a fost detașat, pentru prima dată, în funcția de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului la 4 decembrie 2019, prin Decizia nr. 438 publicată în Monitorul Oficial care are umrătorul conținut:

"Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Ciprian-Constantin Pasailă, șef serviciu al Serviciului control și recuperare debite din cadrul Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă, exercită cu caracter temporar, prin detașare, funcția publică vacantă din categoria înalților funcționari publici de secretar general adjunct al Ministerului Tineretului și Sportului, pentru o perioadă de 6 luni". Decizia a fost semnată de către premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, iar ministu al Sportului era liberalul Ionuț Stroe.

Apoi, la 5 martie 2020, detașarea lui Păsăilă în funcția de secretar general al Ministerului Tineretului și Sportului a fost prelungită, prin Decizia nr. 147, cu încă șase luni. 

Atsa însemna că detașarea era valabilă până pe 5 septembrie, moment în care trebuia să fie prelungită. 

Cu toate că acest lucru nu s-a întâmplat, Ciprian Constantin Păsăilă a continuat să fie secretarul general al MTS și să semneze documente oficiale, până pe data de 14 aprilie 2021.

Mai mult, pe newsweek

Comentarii