Șeful ISU, după incendiul de la ATI: La controlul din februarie au fost constatate nereguli

vineri, 01 octombrie 2021, 11:39
1 MIN
 Șeful ISU, după incendiul de la ATI: La controlul din februarie au fost constatate nereguli

Toate cele nouă persoane care au decedat în incendiul izbucnit vineri dimineață la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța au fost identificate la nivelul secției de Terapie Intensivă, nu în alte zone ale unității sanitare, a precizat col. dr. ing. Mihail-Cristian Amarandei, inspector-șef al ISU Constanța.

„Astăzi, de la ora 9:48, am fost anunțați prin sistemul unic 112 despre producerea unui incendiu la secția de Terapie Intensivă a Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Au fost alertate toate forțele de intervenție din municipiul Constanța. La ora 9:53 a fost activat Planul Roșu de intervenție, la 9:56 am avut primele date preliminare de la locul intervenției”, a declarat șeful ISU Constanța.

Întrebat unde au fost găsite cele nouă victime, oficialul a precizat: „Cele nouă victime au fost identificate la nivelul secției de Terapie Intensivă, la momentul producerii incendiului fiind 10 persoane internate pe acea secție. (…) Nu am avut persoane identificate decedate în alte zone ale spitalului. A fost verificat tot spitalul”.

Întrebat dacă s-a efectuat vreo verificare la spital în ultima vreme, șeful ISU Constanța a menționat: „Da, în luna februarie s-a efectuat un control la toate unitățile medicale, în special la cele care asigurau suport Covid. Rezultatul, au fost constatate disfuncționalități, nereguli, au fost aplicate și sancțiuni”.

Aflați amănunte de pe b1tv.ro.

Comentarii