Semafoare, montate la Podu Iloaiei. Oraşul care-i sperie pe şoferi, străbătut în doar 10 minute?

marți, 04 iulie 2023, 08:35
2 MIN
 Semafoare, montate la Podu Iloaiei. Oraşul care-i sperie pe şoferi, străbătut în doar 10 minute?

Celebrele blocaje în trafic de la Podu Iloaiei ar putea deveni istorie cu ajutorul a 12 semafoare. Cel puţin aşa speră autorităţile care vor proba această soluţie în următoarele zile.

“S-a luat decizia ca inainte de efectuarea investitiei sa se realizeze un test concludent, test care nu implica cheltuirea unor fonduri mari din partea statului. Totodata, in urma testului se va observa daca solutia propusa de decongestionare functioneaza si se atinge baremul dorit si anume injumatatirea duratei de traversare a orasului la orele cand sunt ambuteiajele renumite deja.

Teoretic se urmareste ca in maxim 10 minute, orice vehicul sa poata traversa orasul insa pot surveni si diferite situatii critice cand timpul poate creste.

Virajul stanga spre Erbiceni poate influenta negativ testul ce se va efectua, nefiind disponibila o banda de stocaj ci este prevazuta in cadrul proiectului, daca rezultatele testului in teren vor satisface exigentele.

Asociatia #HaiCaSePoate reprezentata prin Stefan Gabriel, Bogdan Ilut si subsemnatul, alaturi de specialistii din cadrul DRDP Iasi, reprezentant primăria Podu Iloaiei, reprezentant Serviciul Siguranta Circulatiei IPJ si, nu in ultimul rand gazda noastra de azi, Prefectul Cojocaru Petru Bogdan am stabilit ca se vor efectua 4 teste in 4 zile diferite si anume: miercuri 12 iulie, vineri 14 iulie, duminica 16 iulie si luni 17 iulie.

Testul se va efectua in intervalul 7:30-20:00, moment in care cele 12 semafoare temporare vor fi amplasate si functionale, asigurand astfel o descarcare a unei coloane de 1km per ciclu de verde pentru vehicule. Sistemul va asigura unda verde in ambele directii.

Va rugam ca in zilele in care se efectueaza testele si cand veti intalni semafoarele temporare, sa circulati normal, ca si cum traversati orice alt bulevard unde aveti semafor.

Politia Locala va asigura suportul pentru pietonii care nu sunt obisnuiti cu semafor, acestea neexistand momentan.

Asteptarile noastre sunt foarte mari si speram ca solutia matematica sa corespunda si realitatii din teren, unda verde fiind asigurata pt o viteza de 60km/h, garantand ca se va sta maxim o singura data la semafor in tranzitul prin Podu Iloaiei”, a povestit Irinel Bucur de la asociaţia HaiCaSePoate.

 

Comentarii