Senzori de la Orange pentru monitorizarea calității aerului din Iaşi

vineri, 24 aprilie 2020, 01:56
1 MIN
 Senzori de la Orange pentru monitorizarea calității aerului din Iaşi

Primăria vrea să realizeze o aşa-numită „hartă verde“ a oraşului.

Unul dintre cei mai mari operatori de telefonie mobilă din ţară va furniza Primăriei senzori pentru monitorizarea calităţii aerului. În acest sens, municipalitatea ieşeană a atribuit direct un contract în valoare de 61.600 lei prin intermediul sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP).

Contractul a fost atribuit către Orange, operator care va livra Primăriei 22 de echipamente care vor fi montate pe raza Iaşului şi vor monitoriza nivelul de poluare (particulele în suspensie PM1, PM2.5 şi PM10), presiunea aerului, temperatura, gradul de umiditate şi nivelul de dioxid de carbon. Unul dintre scopurile Primăriei este de a realiza şi o „hartă verde“ a oraşului în baza monitorizării care va fi făcută cu ajutorul celor 22 de senzori.

Preţul unui astfel de echipament ajunge la 2.800 lei (fără TVA)/bucată. În cost sunt incluse instalarea, punerea în funcţiune, programarea şi verificarea echipamentului. Montarea senzorilor va fi făcută în cutii de exterior. Toto­dată, va fi pusă la dispoziţia Primăriei o platformă de vizualizare a parametrilor şi va fi asigurată mentenanţa echipamentelor pe o perioadă de 24 de luni.

Comentarii