Siameze în vârstă de 1 an, separate într-o operație de 27 de ore

miercuri, 17 noiembrie 2021, 13:48
1 MIN
 Siameze în vârstă de 1 an, separate într-o operație de 27 de ore

Gemenele siameze în vârstă de 1 an s-au născut pentru a doua oară, atunci când medici de la o clinică din Turcia au reușit să le separe după o intervenție maraton, care a durat nu mai puțin de 27 de ore.

Născute în iulie 2020, în Camerun, Elizabeth și Mary erau unite în zona șoldurilor și împărțeau măduva spinării, o parte a coloanei vertebrale până la tractul urinar, tractul digestiv, sistemele urogenitale și structura neurovasculară, potrivit reprezentanților Spitalului Acibadem Altunizade din Turcia.

Atunci când condițiile de siguranță impuse de pandemie au permis, fetițele au fost duse în Turcia, pe 30 martie 2021. Aveau 9 luni pe atunci și aveau să înceapă pregătirea pentru un proces chirurgical fără egal.

„Medicii din numeroase departamente, de la urologie și unitatea de terapie intensivă până la radiologie, kinetoterapie și chirurgie cardiovasculară, și o armată de profesioniști din domeniul sănătății s-au reunit pentru a separa gemenele unite. Tratamentul multidisciplinar a durat 7 luni”, se arată într-un comunicat al spitalului din Turcia.

Aflați amănunte de pe gandul.ro.

Comentarii