De Business

Punem punctul pe știi

Siegfried Mureșan: Nu avem alternativă pentru a trece prin iarna viitoare fără gaz din Rusia

joi, 03 martie 2022, 14:14
1 MIN
 Siegfried Mureșan:  Nu avem alternativă pentru a trece prin iarna viitoare fără gaz din Rusia

Nu avem alternativă pentru a trece prin iarna viitoare fără gaz din Rusia, a arătat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan la Profit TV.

Europarlamentarul PNL a afirmat că încă din 2005  vorbim de reducerea dependenţei energetice de gazul rusesc, dar, din păcate, unele state UE, împotriva voinţei UE, au făcut contracte bilaterale cu Federaţia Rusă prin care şi şi-au sporit dependenţa, „Germania în primul rând”. 

Nu avem alternativă fără gaz din Rusia
„Deşi noi ne-am propus, de la nivel european dar unele state şi-au crescut dependenţa de gazul rusesc şi asta ne costă”, a mai spus europarlamentarul PNL, citat de news.ro.

El a precizat că, în momentul de faţă, faptul că ne apropiem de primăvară, cu rezervele actuale putem rezista fără gaz rusesc, pe acest final de iarnă.

”Din păcate, în momentul de faţă nu avem încă alternativă pentru a trece prin iarna viitoare fără gaz din federaţia Rusă”, a menţionat Siegfried Mureşan, precizând că este  clar că trebuie să se facă tranziţia către energia verde, eoliană şi solară, care nu ne face dependenţi, iar pentru România o alternativă este şi energia nucleară, fiind necesare investiţii la centrala de la Cernavodă.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii