Simona începe miercuri turneul canadian

luni, 05 august 2019, 01:43
5 MIN
 Simona începe miercuri turneul canadian

Halep ar putea juca în turul II la Toronto cu Kristina Mladenovic. Patricia Ţig a câştigat challengerul de la Karsruhe, iar Rojer şi Tecău au jucat finala la Montreal

 

 

*Simona Halep este direct acceptată în turul al doilea al turneului Rogers Cup de la Toronto. Deţinătoarea trofeului va juca miercuri fie cu jucătoarea franceză Kiki Mladenovic, beneficiară a unui wild card, fie cu o jucătoare venită din calificări. Dacă va trece de turul al doilea, Halep se va califica în optimi, unde ar putea juca împotriva americancei Madison Keys (17 WTA). Printre jucătoarele care pot apărera în calea Simonei se numără, Sloane Stephens (8 WTA), Arîna Sabalenka (10), Naomi Osaka (2), Serena Williams (9) sau Caroline Wozniacki (18). Pe partea cealaltă de tablou se află liderul mondial Ashleigh Barty, Karolina Pliskova, Kiki Bertens şi Elina Svitolina. Singura jucătoare care lipseşte din Top 10 WTA la Toronto este Petra Kvitova din Cehia (6 WTA) care s-a retras din cazua unei accidentări.

Rogers Cup se dispută un an la Montreal şi următorul la Toronto. Simona Halep a câştigat de două ori competiţia de categorie Premier 5, de ficare dată la Montreal, în 2016 şi 2018. Anul trecut, ea a învins-o în finală pe Sloane Stephens, cu scorul de 7-6, 3-6, 6-4, iar în 2016 pe Madison Keys, cu scorul de 7-6, 6-3. La Toronto, jucătoarea română a ajuns în finală, în 2015, când s-a retras de pe teren în meciul cu elveţianca Belinda Bencic, la scorul de 6-7, 7-6, 0-3.

La ediţia din acest an, Simona Halep este singura jucătoare română direct acceptată pe tabloul principal În calificări participă Mihaela Buzărnescu(58). Ea a trecut în primul tur de canadianca de 18 ani Carson Branstine (468), beneficiară a unui wild card. Mihaela a câştigat cu 7-6, 6-3 într-o oră şi 43 de minute. În turul II, Mihaela a fost învinsă, scor 6-7, 5-6 de japoneza Misaki Doi (89), într-o oră şi 55 de minute.

*Patricia Ţig a câştigat turneul challenger de la Karlsruhe, dotat cu premii totale de 125.000 de dolari. Patricia a învins-o fără mari probleme, sâmbătă, în semifinale, pe italianca Jasmine Paolini (132), scor 6-2, 6-0, în 58 de minute.Ultimul obstacol în calea gălăţencei a fost favorita numărul doi, belgianca Alison Van Uytvanck (65 WTA), care a trecut în două tie-break-uri de spaniola Paula Badosa. Patricia a câştigat finala cu scorul de 3-6, 6-1, 6-2 într-o oră şi 43 de minute. Ea a condus şi în primul set cu 2-0, dar belgianca a recuperat, realizând două break-uri. Setul următor a fost o formalitate pentru „Pati” iar în cel decisiv echilibrul s-a menţinut doar până la 2-2. Ca urmare a acestei victorii, românca va urca 75 de locuri în ierarhia WTA începând de astăzi, de pe locul 223 pe 148. La dublu, perechea Jaqueline Cristian / Gabriela Ruse s-a oprit în semifinale. Cele două românce au fost învinse după 85 de minute de cuplul Lara Arruabarrena/Renata Voracova (Spania/Cehia), scor 4-6, 6-3, 8-10. Arruabarena şi Voracova au câştigat turneul, după victoria din finală cu perechea chineză Han Xinyun / Yuan Yue.

*În ultima vreme, celebrii gemeni Bryan din SUA au o pereche de naşi. Se numesc Jean-Julien Rojer şi Horia Tecău, un olandez şi un român de care Bob şi Mike au prins frică. În sferturile turneului „Citi Open” din Washington Juls şi Horia au câştigat cu 7-6, 4-6, 10-8 dar meciul cu Bryanii n-a fost deloc uşor. În primul set, cele două cupluri şi-au realizat serviciul cu brio, existând o singură şansă de break, în favoarea americanilor, ratată. În tie-break, diferenţa a fost făcută la chiar ultimul punct, Tecău şi Rojer adjudecându-şi primul act. În setul secund, Bob şi Mike Bryan au realizat break-ul la 3-3 şi au trimis meciul în super tie-break. Tecău şi Rojer au început mai slab, fiind conduşi cu 0-3, însă s-au redresat şi au reuşit să câştige, 10-8, partida încheindu-se după o oră şi 40 de minute. În semifinale, Rojer şi Tecău au dat de o pereche australiană Alex de Minaur / John Peers. Meciul a fost mai simplu pentru ai noştri, scor 6-4, 6-4 în 71 de minute. Finala s-a jucat aseară cu perechea Raven Klaasen/Michael Venus (Africa de Sud/Noua Zeelandă), favorită numărul 3, care a trecut, succesiv, de două cupluri redutabile: fraţii Andy& Jamie Murray şi echipa Lukasz Kubot / Marcelo Melo (Polonia/ Brazilia). În finală. Klaasen şi Raaven au câştigat cu 3-6, 6-3, 10-2.

La simplu, australianul Nick Kyrgios (56) l-a învins, sâmbătă, pe grecul Stefanos Tsitsipas (6ATP), scor 6-4, 3-6, 7-6, şi s-a calificat în finală. Celălalt finalist este rusul Daniil Medvedev (10) care a dispus de germanul Peter Gojowczyk, venit din calificări. Finala s-a disputat azi noapte

*Austriacul Dominic Thiem (4 ATP) a câştigat turneul la Kitzbuhel, în ţara sa, dotat cu premii totale de 524.340 de euro. Thiem l-a învins în finală pe spaniolul Albert Ramos (69) cu 7-5, 6-1. Pentru Thiem este al 14-lea trofeu în circuitul ATP, al treilea din acest an (după cele obţinute la Barcelona şi Indian Wells).

*Argentinianul Diego Schwartzmann (27 ATP) a câştigat, sâmbătă, turneul de la Los Cabos, din Mexic, după ce l-a învins în finală pe americanul Taylor Fritz (28 ATP) , scor 7-6, 6-3. Condus cu 5-6, 0-40 pe serviciul său în primul set, Schwartzman a reuşit să salveze trei mingi de set şi să întoarcă soarta meciului în favoarea sa. El a obţinut al treilea titlu al carierei, primul din acest an.

Semifinale în turneele WTA de peste Ocean: Zheng Saisai (China) -Maria Sakkari (Grecia) 7-5, 6-2 şi Arîna Sabalenka (Belarus) – Donna Vekic (Croaţia) 6-4, 6-3 la San José; Jessica Pegula (SUA) – Anna Kalinskaia (Rusia) 6-3, 3-6, 6-1 şi Camila Giorgi (Italia) – Christina McHale (SUA) 7-5, 6-2 la Washington.

 

Comentarii