Șoferița care a omorât două fete a recunoscut că s-a urcat băută la volan. A consumat rom

marți, 02 martie 2021, 13:10
2 MIN
 Șoferița care a omorât două fete a recunoscut că s-a urcat băută la volan. A consumat rom

Șoferița care a provocat accidentul din cartierul Andronache, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două fete de 6 ani, respectiv 21 ani, a fost reținută abia la două zile după tragedie. Astăzi va fi prezentată în fața instanței, cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Între timp, rudele fetelor ucise în accident se pregătesc de înmormântare.

Şoferiţa care a provocat accidentul din cartierul Andronache află astăzi dacă va rămâne după gratii în următoarele 29 de zile. Femeia a fost reaudiată luni de procurori de la parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, care au decis reţinerea ei pentru 24 de ore.

Iniţial, şoferiţa le-a spus procurorilor că nu a avut intenţia de a se urca la volan, dar a făcut-o la insistenţa soţului care era băut. A mai spus că nu a consumat alcool înainte de accident, că a avut o criză de strănut şi că tocmai de aceea a încurcat pedalele frână şi acceleraţie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au reaudiat-o luni pe femeie, după ce analizele au indicat că se urcase la volan deşi consumase alcool anterior. Şoferiţa este acuzată pentru ucidere din culpă și conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Luni la audieri, şoferiţa şi-a schimbat declaraţia. După ce analizele de sânge au indicat o alcoolemie de 0.67 grame de alcool per litru de sânge, şoferiţa a recunoscut că a consumat rom. De asemenea, a spus că regretă fapta şi că nu va depune plângere împotriva celor care au agresat-o fizic după accident, că vrea să ajute familiile celor două fete pe care le-a ucis.

Între timp, rudele fetelor ucise în accident se pregătesc de înmormântare. Cele două tinere vor fi înmormântate împreună. Ceremoniile de înmormântare vor avea loc joi. Astăzi va fi ridicat de la morgă şi trupul Mihaelei, fata de 21 de ani decedată după ce a fost lovită cu maşina pe trotuar.

Comentarii